Inger, 49 år

Svært ved at indse, at det var vold.

Inger har været gift med sin mand i 15 år, før hun finder ud af, at hun er udsat for vold. Manden har altid været efter hende. I starten var det små svirp med viskestykket eller et klap på låret. Han kildede hende tit og nappede hende i kinderne og rundt på kroppen. Det var ikke ret meget i starten, men det blev mere og mere. Han stoppede ikke, når hun sagde stop, faktisk fortsatte han bare, og gjorde det hårdere.

Når Inger har været ude af den og har skældt rigtigt ud, har manden undskyldt det med, at det er fordi han holder af hende.
Men volden er med tiden blevet værre. Manden begyndte at rive Inger i håret og at slå hende i hovedet og steder, hvor det ikke kan ses.

”Jeg havde svært ved at se, at det var vold. Når han svirpede mig med viskestykket, var det jo en form for leg. Han stoppede ikke, når jeg sagde til ham, at jeg ikke brød mig om det. Når jeg sagde stop, sagde han: ”Jeg gør det bare, fordi jeg godt kan lide dig”. Til sidst da han slog mig sådan rigtigt, så var det altid, så ingen kunne se det. Jeg sagde heller ikke noget, jeg tror, at det var nemmest at holde facaden, jeg kunne ikke overskue konsekvenserne af sandheden. Jeg havde været sammen med ham altid, jeg kendte ikke til andet.”

Efterhånden ser Inger sjældent sine veninder, hun holder sig for sig selv og undgår andre mennesker. En dag på vej hjem fra arbejde støder hun ind i en gammel veninde. Veninden undrer sig over Ingers fravær i omgangskredsen og konfronterer hende med det. Inger har svært ved at holde facaden og bryder sammen foran veninden. Veninden får hende til at søge hjælp hos Danner.


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt