Pernille, 35 år

Bange, når han var sammen med børnene

Pernille møder sin mand gennem fælles venner. Han er meget charmerende og vellidt, og Pernille falder hurtigt for ham. De bliver kort efter gift og får to børn, men forholdet går dårligt. Manden er manipulerende, vil have kontrol over hende og udspørger hende om alt muligt. Med tiden tiltager den fysiske vold. Manden holder hende fast, håner hende, er nedladende og konstant nedgørende.

Pernille flytter fra ham, men volden fortsætter på et psykisk plan: Manden nægter at lave formelle aftaler om samværet med børnene, og manden udnytter den manglende aftale og bruger det til at styre Pernilles liv. Når det er aftalt, at han skal have børnene, aflyser han, så hun må aflyse sine egne aftaler. Han henter børnene impulsivt uden aftale og ødelægger hendes planer med børnene. Somme tider følger han efter hende i sin bil og holder øje med hende.

Pernilles eksmand bruger sin charme og får sympatien i deres fælles omgangskreds.

”Jeg var bange for ham, og hvad han kunne finde på, når han var sammen med børnene. Vores fælles venner troede, at det var mig, der var skør. De kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke ville lade ham se sine børn. Han fik mig til at tro, jeg var en dårlig mor.”

En dag finder Pernille ud af, at han har kørt i bil med børnene, mens han har været fuld. Hun bliver meget bange og bekymret for sine børn og deres samvær med deres far. Hun søger hjælp i Danners Åben Rådgivning.

“I Danners Åben Rådgivning fik jeg hjælp til at forstå, hvordan jeg kan hjælpe mig selv og børnene. Jeg fik kontaktet myndighederne og gjorde noget aktivt for at hjælpe mig selv og dermed mine børn.”


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt