BØRNS FØLELSER ER KAOS, NÅR DE LEVER MED VOLD

Børn, der lever med vold i familien befinder sig i et følelsesmæssigt kaos. De forsøger at finde sammenhæng i de, der sker, og de forsøger at regulere volden i familien.

Når ens forældre både udøver vold, og selv er udsat for vold, medfører det ikke kun følelsesmæssige vanskeligheder for barnet, det vanskeliggør også muligheden for at forstå sig selv og sin omverden:

  • Børn, der bor på Danners krisecenter fortæller om, hvor svært det kan være at agere i forhold til farens skiftende humør og pludselige vrede.
  • Uvisheden og uforudsigeligheden om, hvornår der igen opstår en episode med vold og krænkelser, efterlader børnene i en konstant tilstand af angst, stress og vagtsomhed.
  • Børnene har ofte ikke nogen at tale med om volden i hjemmet, og de føler skam og skyld i forhold til volden og familien.
  • Børnene søger efter fejl hos sig selv for at finde mening i det, der er sket.
  • De føler en ambivalens i forhold til begge forældre og forsøger at navigere i deres splittede følelser mellem moren og faren.

DANNER har et skærpet fokus på mor-barn relationen, med det formål at styrke tilknytningen mellem moren og barnet. I krisecenteret ser vi, hvordan reaktionerne på vold kan påvirke mors forældreadfærd og dermed barnets trivsel og udvikling.

STØT DANNER - SMS DANNER TIL 1919 og støt med 100 kroner.

LÆS OGSÅ: PÆDAGOGERNES ARBEJDE I DANNER


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt