Charlotte Skelkjær løb af med Danners Ærespris 2015

Det blev tidligere beboer i Danners Krisecenter, Charlotte Skelkjær, der fik Danners Ærespris 2015.
5. november 2015

Prisen gik til Charlotte, fordi hun med stort mod har sat sig selv og sin historie i spil for at være med til at bryde tabuet om vold og give voldsudsatte kvinder en tydelig stemme.

”Jeg er meget stolt og rørt, og samtidig føler jeg, at der er 2000 kvinder, som kunne dele denne pris sammen med mig. Der er mange stærke kvinder derude, som “blot” af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at tale med lige så høj en stemme. Jeg er glad for, at jeg kan.”

Sådan lød det fra en tydelig rørt Charlotte Skelkjær, som modtog Æresprisen den 2. november på Danners 36 års fødselsdag. Charlotte forlod for fire år siden et voldeligt forhold og flyttede ind på Danners Krisecenter.

Ambassadør for voldsudsatte kvinder

Charlotte Skelkjær har været ambassadør for Danners #stårstadig kampagne, hvor hun åbent har fortalt sin historie om at leve i et voldeligt forhold, og hvor svært det er at finde sig selv igen. I kampagnen har hun har været med til at sætte fokus på krisecentrets vigtige rolle i voldsudsatte kvinders vej ud af vold – også når de har forladt krisecentret og står på egne ben – styrkede, men sårbare. Her har kvinderne og deres børn har brug for særlig støtte – et særligt efterværn – for at bryde med volden. Dette har Charlotte mærket på egen krop.

Danners Ærespris

Danners Ærespris overrækkes hvert år til et menneske, som gør eller har gjort en særlig indsats for at bryde tabuer om vold, køn og ligestilling gennem sin personlige historie eller sit faglige virke. Et menneske, som har formået at tale til alle på tværs af køn, faglighed og alder, som gør det personlige fælles og bevarer og deler Danners håb om et samfund med ligestilling og uden vold.

Danners ansatte og cirka 180 frivillige har i fællesskab udpeget årets modtager af Danners Ærespris. Prisen er designet af kunstner og keramiker Louise Hindsgavl i samarbejde med Kähler og bærer titlen ”Love in Motion”.