Danner er en del af Women Deliver Konferencen

Women Deliver er en international NGO, der sætter fokus på pigers og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.
9. maj 2016

Arbejdet retter sig både mod regeringer, internationale organisationer og det private erhvervsliv. Organisationen startede i 2007 og holder hvert tredje år en international konference. Læs mere om organisationen og konferencen.

Konferencen d. 16. – 19. maj.

Den 16. – 19. maj 2016 bliver den største konference i verden om pigers og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel i mere end 10 år holdt i Bella Center i København. Eksperter, ledere, fagfolk og kendte fra hele verden samles for at diskutere hvordan vi kan sikre piger og kvinders rettigheder og udvikling. De nye verdensmål – SDG`erne – blev vedtaget at FNs General forsamling sidste, og Mål 5 om kvinders ligestilling, styrkelsen af alle kvinders og pigers rettigheder er et centralt fokus område, og for så vidt et tværgående element i alle SDG målene da ligestilling er altafgørende for en bæredygtig global udvikling. Women Deliver har fokus på konkret løsninger og fremgangsmåder for at fremme det mål. Danner mener ligesom Women Deliver, at der skal investeres i kvinder og piger, som nøglen til forandring og udvikling. En sikring af kvinders rettigheder er her fuldstændig nødvendig, og vold mod kvinder er det største brud på menneskerettigheder i dag, der kalder på en helhedsorienteret og specialiseret indsats. Vold mod kvinder er ikke et personligt anliggende, men et samfundsproblem, og alle har et ansvar.

Hvor kan jeg møde Danner under Women Deliver?

Den 11. maj til Sundhedsdagen på Metropol
Danners direktør, Susanne Philipson, deltager i debatarrangement om voldens konsekvenser, vigtigheden i kunne give specialiseret hjælp og retten til at kunne få hjælp. Det faglige arrangement løber fra kl. 9-12. Om eftermiddagen fra kl. 12-14 er Danner med på Markedspladsen, hvor der vil være mulighed for at tale og udspørge fagpersoner og frivillige om arbejdet med voldudsatte kvinder. Dagen foregår på engelsk.

Den 17. maj Goodie Bags foran Danner
Danner fejrer at Women Deliver konferencen er skudt i gang med goodie bags til morgencyklisterne på H. C. Andersens Boulevard.

Den 18. maj til Minifolkemøde i Tivoli
Som en del af Women Deliver konferencen holdes der et Mini-Folkemøde i Tivoli den 18. maj. H.C. Andersen Slottet bliver for en aften omdannet til arnestedet for demokratiet, nemlig kaffesalonen, med 32 borde med rødternede due, stearinlys, kaffe og småkager. Danske og internationale gæster deltager for at indsigt i og diskutere sundhed, ligestilling, økonomi og uddannelse i Danmark og verden. Danner står i en af de i alt 32 stande, der er bredt fordelt mellem organisationer, virksomheder og institutioner.

Tilmelding ikke nødvendig. Alle med Tivoli entre/turpas er velkomne på Mini-Folkemødet.

Den 20. maj til Talk Town eventet ” Civil Society and feminist activism in North Africa”
Danner er vært på et arrangement under Talk Town i samarbejde LOKK, NASIM og Kvinderådet. Arrangementet sætter fokus på de stærke kvinderettighedsorganisationer der har været drivkraften i arbejdet for lige rettigheder og rettigheder til voldudsatte kvinder. Arrangement er på engelsk.

Den 31. maj på Politiken+ til arrangementet om ”Voldtægt som Krigsvåben”
krigsførelse har set en særdeles morbid udvikling gennem de seneste mange år, hvor voldtægt og seksuel krænkelse af primært kvinder og piger, bliver brugt mere og mere strategisk. Danner har inviteret fagfolk til at debattere emnet. Simi Jan er ordstyrer for aftenen.

Oplev konferencen og deltag i sideevents og arrangementer
Konferencen livestreames! Så du kan følge med i paneldebatterne og se eksklusive interviews med deltagerne. Det kræver blot tilmelding.

HKH Kronprinsessen, Gro Harlem Brundtland, Nobels fredsprismodtager Tawakkol Karman, Michael Kimmel, UNWomen`s Phumzile Mlambo Ngcuka, Kofi Annan og Muhammad Yunus er blot nogle af talerne.

Udover selve konferencen holdes der masser af arrangementer i hele landet. Blandt andet kan du i København tjekke Kvinderådets Talk Town events i Kødbyen ud, se kortfilm i biografen produceret af det danske selskab The WHY, tjekke Dansk Industris foto udstilling ud og meget, meget mere.

Og husk at følg med på Danners Facebookside.