Danners krisecenter

Hvem møder du? Hvordan ser der ud på Danners krisecenter?

Danners krisecenter er et sikkert og trygt sted for kvinder og deres børn, hvis de har levet med vold i familien. Hos Danner giver vi støtte, omsorg og rådgivning, og der er nogen at tale med i alle døgnets timer.

Vores socialrådgivere, pædagoger og psykologer har en særlig voldsfaglig viden og erfaring med at hjælpe voldsudsatte kvinder og børn. De kan hjælpe med spørgsmål om rettigheder, økonomi, samvær, opholdstilladelse mv. De støtter op om samarbejdet med kommunale og statslige instanser, skole o.a. De hjælper med at bearbejde traumerne og få sat ord på de svære oplevelser. De hjælper med at få ro og orden på tilværelsen midt i en alvorlig krise.

Alle kvinder og børn får tilknyttet en kontaktperson, mens de bor på krisecentret. Kontaktpersonen sikrer tryghed, sammenhæng og kontinuitet gennem opholdet. Kvinderne har desuden mulighed for at deltage i grupper sammen med de andre i samme situation.

Hvis vi vurderer det hensigtsmæssigt for kvinden og ikke mindst barnet, samarbejder vi også med Dialog Mod Vold, når voldsudøveren er i behandling hos dem, og vi mener, det kan hjælpe familien videre sammen eller hver for sig.

Læs om vores særlige hjælp til børnene i krisecentret

Krisecentrets fysiske rammer

Der er plads til 18 kvinder og 18 børn på Danners krisecenter. Man kan også bo på krisecenteret, selvom man ikke har børn. Hver kvinde med/uden børn har eget møblerede værelse med tv, tekøkken og toilet med bad og pusleplads. Der er fælleskøkken, fælles spisestue og opholdsstue med tv, computer og legehjørne, som deles med en gruppe andre beboere. Der er adgang til vaskemaskiner og tørretumblere i krisecentrets vaskerum. Se billeder fra krisecentret nendefor.

Fra 2010-2012 gennemgik huset en omfattende restaurering både inde og ude med støtte fra Realdania og en række fonde. Rammerne i krisecentret blev i den forbindelse væsentligt højnet, og alle boligerne fik eget toilet, bad og tekøkken. Læs mere om restaureringen

Danners krisecenter
Danners krisecenter
Danners krisecenter
Danners krisecenter
Danners krisecenter

Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt