De nominerede til Danners Ærespris 2014 er…

Feltet består af tre stærke kandidater, når Danner fredag d. 31. oktober overrækker Danners Ærespris 2014.
11. oktober 2014

Danners Ærespris går til et menneske, som har gjort en særlig indsats for at bryde tabuer om vold, køn og ligestilling gennem sin personlige historie eller sit faglige virke. Læs her om kandidaterne til prisen.

Karin Helweg-Larsen

Karin Helweg-Larsen er tidligere retsmediciner og seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed. Hun har med sin lægefaglige baggrund gjort et kæmpe arbejde for at fremme menneskerettigheder og bekæmpe vold mod kvinder, voldtægt og seksuelle overgreb. Det gælder både i Danmark og internationalt. Karin Helweg-Larsen var medvirkende i oprettelsen af Center for Voldtægtsofre og har brugt en stor del af sit forskerliv på at skabe rapporter og undersøgelser af vold i nære relationer.

Everyday Sexism Project Danmark

Everyday Sexism Project i Danmark blev etableret i august 2013 af Dansk Kvindesamfund med Ulla Tornemand, Sara Ferreira og Helena G. Hansen i spidsen i samarbejde med journalist Irene Manteufel. Formålet er at skabe et forum, hvor især piger og kvinder kan dele deres oplevelser med hverdagssexisme. Resultatet er en hjemmeside, hvor flere end 600 kvinder og mænd allerede har delt deres erfaringer samt en Facebook-gruppe, hvor de 900 medlemmer deler oplevelser og rådgiver hinanden i et lukket forum.

Jørn Bro

Jørn Bro er tidligere Politimester i Glostrup Politi og gik foran, da det lykkedes ham at få eksileret voldelige ægtemænd fra hjemmet. Han instruerede sine betjente i at indlede en voldssag uden at spørge den voldsudsatte kvinde, om hun ville anmelde det. Dette skete, efter han i samarbejde med Glostrup Amtssygehus afslørede, at mange kvinder ikke anmeldte volden, trak en evt. anmeldelse tilbage eller fortalte hospitalspersonalet, at de var gået ind i en dør. Det ville Jørn Bro ikke finde sig i. Ofrene kunne jo gå hen og dø af det, argumenterede han. I år 2000 gjorde rigsadvokaten Glostrup-ordningen om egenhændigt at efterforske voldssager til gældende retningslinjer for hele politietaten. Han har tidligere været konsulent for LOKK og har blandt andet arbejdet for, at ”husspektakler” blev registreret som vold.

Danners Ærespris

Danners Ærespris blev indstiftet ved Danners 30-års fødselsdag i 2009. I år overrækkes prisen i forbindelse med markeringen af Danners 35-års fødselsdag, hvor Danner også står bag et stort arrangement til minde om de kvinder, der i 2014 er blevet dræbt af deres partner eller ekspartner.

Danners Ærespris overrækkes hvert år til et menneske, som gør eller har gjort en særlig indsats for at bryde tabuer om vold, køn og ligestilling gennem sin personlige historie eller sit faglige virke. Et menneske, som har formået at tale til alle på tværs af køn, faglighed og alder, som gør det personlige fælles og bevarer og deler Danners håb om et samfund med ligestilling og uden vold.

Danners ansatte og knap 200 frivillige udpeger i fællesskab årets modtager af Danners Ærespris. Prisen er designet af kunstner og keramiker Louise Hindsgavl i samarbejde med Kähler og bærer titlen ”Love in Motion”.

Læs mere om Danners Ærespris og tidligere modtagere af prisen

Læs også

Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt