fbpx

Er du bange for din partner?

Det er ikke sikkert, man har brug for at flytte på krisecenter, selvom man er udsat for vold af sin partner. Men hvis du ikke føler dig tryg ved din partner, kan du have brug for hjælp til at komme ud af forholdet

Det kan være svært at sætte fingeren på, om det, man oplever i sit parforhold, er vold. Men mange af de kvinder, der henvender sig til Danner, fortæller, at de er bange for deres partner. Bange for, hvad han kan finde på at gøre, bange for at miste børnene, eller bange for konsekvenserne ved at forlade ham eller søge hjælp. At være bange for sin partner er en alarmklokke, som man bør reagere på. 

Vold er sjældent kun et blåt mærke. Ofte kan den psykiske vold fylde mest og føles værst. 


Selvom han aldrig har slået mig, så har jeg følt mig i livsfare. Han kunne finde på at køre helt vanvittigt, og hvis jeg sagde, han skulle køre ordentligt, sagde han, at jeg skulle holde min kæft og være taknemmelig, hvis vi døde sammen.

”Selvom han aldrig har slået mig, så har jeg følt mig i livsfare. Han kunne finde på at køre helt vanvittigt, og hvis jeg sagde, han skulle køre ordentligt, sagde han, at jeg skulle holde min kæft og være taknemmelig, hvis vi døde sammen.” fortæller den 23-årige Caroline, der i et interview fortæller om livet med sin kæreste, der var psykisk voldelig. Selvom der ikke var fysisk vold, var hun alligevel ofte bange for ham. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er udsat for vold, skal du stole på din mavefornemmelse og søge hjælp. Her er nogle af de ting, du bør reagere på.

 • Truer din partner dig med at gøre dig eller børnene fortræd, eller truer han med at tage sit eget liv? 
 • Nedgør og ydmyger din partner dig ved at tale grimt til dig eller om dig – enten når I er alene eller foran andre? 
 • Manipulerer eller tvinger han dig til at gøre ting, du ikke har lyst til – også seksuelt? 
 • Tjekker han din telefon, din adfærd på sociale medier og din webhistorik? 
 • Vil han kontrollere, hvor du befinder dig, og hvem du er sammen med? 
 • Giver han dig dårlig samvittighed, eller skaber han dårlig stemning, hvis du bruger tid på din familie, venner eller kolleger?
 • Kontrollerer han din økonomi, får dig til at købe ting til ham eller stjæler fra dig?
 • Ødelægger han ting, der har værdi for dig? 
 • Har han holdt dig fast eller taget kvælertag på dig?
 • Har han puffet til dig, skubbet dig op ad en væg, givet dig lussinger, rusket i dig eller revet dig i håret?
 • Har han forhindret dig i at spise eller sove?
 • Har han låst dig inde?

Hvis du kan nikke genkendende til noget, der minder om ovenstående, så skal du søge hjælp. At blive i et voldeligt forhold kan være skadeligt for dig og dine eventuelle børn. 

Der er mange muligheder for hjælp. 

Det er ikke altid nødvendigt at flytte på krisecenter. Danner kan hjælpe dig at få overblik over din situation og hjælpe dig videre – klik her.

Giv din underskrift! Sammen kan vi lægge pres på politikere og myndigheder til at sætte ind, så alle voldsudsatte får en lovbestemt hjælp – også selvom de ikke skal bo på krisecenter.

 

Læs mere

Matildes ekskæreste gik fra at være den store kærlighed til at være...
Jo tidligere en voldsudsat kvinde får hjælp, jo mindre bliver skaden for...
Skriv under i dag! Sammen kan vi lægge pres på politikerne og...