I gang på Grønland

Danner og Mary Fondens nye projekt ”Grønlands Krisecentre” er for alvor skudt i gang med en opstartsworkshop i Nuuk for medarbejdere fra de grønlandske krisecentre.
8. maj 2014

Otte stærke grønlandske kvinder var 7. og 8. maj på opstartsworkshop i Danners og Mary Fondens nye projekt ”Grønlands Krisecentre”, som skal opkvalificere medarbejderne på Grønlands otte krisecentre for kvinder og børn udsat for vold i familien.

Med i workshoppen i Nuuk var blandt andet Danners projektleder, Sara Andersen, som fortæller, at krisecentrene i Grønland står over for store udfordringer. Særligt fordi de menneskelige og økonomiske ressourcer er begrænsede.

”Med kun en-to medarbejdere på flere af krisecentrene er isolationen og ensomheden til at føle på. En hverdag uden mulighed for kollegial sparring og supervision er en daglig udfordring for krisecentrene, og det tærer på kræfterne,” siger Sara Andersen.

Mod og styrke

Det nye projekts opstartsworkshop skulle bruges til at identificere, hvordan Danner, Mary Fonden og medarbejderne på de otte grønlandske krisecentre sammen opnår de bedste resultater gennem de tre år, projektet løber.

”Vi skulle finde ud af, hvad de grønlandske krisecentre i særlig grad har brug for, og hvad vi kan lære af dem. At arbejde på krisecenter i Grønland kræver både mod, styrke og et hjerte, der brænder for sagen. Det engagement mærkede vi. Vi mødte otte kvinder med noget på hjerte,” fortæller Sara Andersen.

Workshoppen viste også, at det er nødvendigt at gå på to ben i projektet. Opkvalificering af krisecentermedarbejderne i forhold til værktøjer, teori og metoder kan ikke stå alene.

”Det løfter dem ikke ud af isolationen. Det er nødvendigt at skabe en platform, hvorfra de kan sparre med hinanden og rejse en fælles og stærkere stemme, der kan bruges til at skabe øget politisk fokus. Det skal dette projekt bidrage til,” siger Sara Andersen.

”Grønlands Krisecentre” er et samarbejde mellem Danner, Mary Fonden, de grønlandske krisecentre og Sammenslutningen af krisecentre Qimarnguilt Peqatigliffisa Kattuffiat, Mælkebøttecenteret, Departementet for Familie og Justitsvæsen, IIAN samt OAK Foundation Denmark, som er den primære finansielle partner i projektet.

Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt