Joan Søstrene

Joan Søstrene er en selvstændig gruppe, som hver mandag og torsdag fra kl. 18.00 – 20.30 rådgiver kvinder, som har været udsat for vold, voldtægt, incest og/eller sexuel chikane. En samtale foregår med to Joan-Søstre og om handler om psykologiske, juridiske og sociale aspekter af det overgreb, den pågældende kvinde har været udsat for.

De første år rådgav Joan-Søstrene blandt andet på en adresse i Gothersgade i København i tilknytning til det, der stadig hedder ”kvindehuset”, men efter Dannerhusets besættelse i 1979, hvor Joan-Søstrene var én af de foreninger, som var med til at besætte, flyttede foreningen til Dannerhuset, hvor den siden har været hjemmehørende.


Mødeaktivitet og tidsforbrug

Som frivillig i Joan Søstrene har du en vagt hver anden uge af 3,5 timers varighed (inkl. klargøring og oprydning). Derudover forventes det, at du deltager i et månedligt møde og et halvårligt seminar. Forud for at blive Joan Søster skal man indgå i en følordning. Her skal man som frivillig regne med at være føl i oplæring de første fire-seks måneder, inden man faciliterer rådgivningen som Joan Søster. Læs mere om, hvordan du kan blive Joan Søster på gruppens egen hjemmeside


Brug for hjælp og råd?
Ring: 33 33 00 47

Det sker i Danner

30. juli 2019
Kom til foredrag i Danner, og få indblik i organisationen, vores særlige historie samt vores viden om og arbejde med vold i nære relationer.