Joan Søstrene

Mødeaktivitet og tidsforbrug

Som frivillig i Joan Søstrene har du en vagt hver anden uge af 3,5 timers varighed (inkl. klargøring og oprydning). Derudover forventes det, at du deltager i et månedligt møde og et halvårligt seminar. Forud for at blive Joan Søster skal man indgå i en følordning. Her skal man som frivillig regne med at være føl i oplæring de første fire-seks måneder, inden man faciliterer rådgivningen som Joan Søster. Læs mere om, hvordan du kan blive Joan Søster på gruppens egen hjemmeside


Hvad er Joan Søstrene?

Joan Søstrene er en selvstændig gruppe, som hver mandag og torsdag fra kl. 18.00 – 20.30 rådgiver kvinder, som har været udsat for vold, voldtægt, incest og/eller sexuel chikane. En samtale foregår med to Joan-Søstre og om handler om psykologiske, juridiske og sociale aspekter af det overgreb, den pågældende kvinde har været udsat for.

De første år rådgav Joan-Søstrene blandt andet på en adresse i Gothersgade i København i tilknytning til det, der stadig hedder ”kvindehuset”, men efter Dannerhusets besættelse i 1979, hvor Joan-Søstrene var én af de foreninger, som var med til at besætte, flyttede foreningen til Dannerhuset, hvor den siden har været hjemmehørende.


Kunne du tænke dig at komme med på holdet og gøre en forskel for kvinder og børn, der er udsat for vold? Læs om frivilligt arbejde i Danner.
Læs om Danners historie fra stiftelsen i 1873, foranledet af Grevinde Danner, frem til i dag: Fra græsrodsbevægelse til professionel organisation.
Kom til foredrag i Danner, og få indblik i organisationen, vores særlige historie samt vores viden om og arbejde med vold i nære relationer.