Jørn Bro får Danners Ærespris 2014

Frivillige og ansatte i Danner giver hvert år Danners Ærespris til en person, som har gjort noget ekstraordinært til gavn for Danners sag. Tidligere politimester, Jørn Bro, får Danners Ærespris 2014 for sit arbejde med at sætte fokus på vold i hjemmet.
31. oktober 2014

Jørn Bro gik foran, da han som politimester i Glostrup Politi gav sine betjente klare instrukser om, at hvis de kom ud til det, man kalder husspektakler, og så, at en kvinde havde været udsat for vold, skulle de indlede en voldssag uden først at spørge kvinden, om hun ville anmelde det.

Det var revolutionerende for den måde, politiet og store dele af samfundet så på vold i hjemmet i 1980’erne og 1990’erne, hvor Jørn Bro arbejdede som politimester forskellige steder i landet. Mange var uforstående over for hans stædige indblanding i det, der foregik inden for hjemmets fire vægge. Vold i hjemmet tilhørte det private, mente man. Men Jørn Bro fortsatte ufortrødent.

Langt fra al vold mod kvinder og børn bliver anmeldt. Det er der mange grunde til, og frygt og trusler spiller en stor rolle. Derfor er det afgørende, at politiet egenhændigt efterforsker de voldssager, hvor en kvinde ikke tør anmelde volden.

Jørn Bro husker os på, at vi alle har et fælles ansvar for at bekæmpe vold mod kvinder. Han så mulighederne og brugte sin position til på allerbedste måde at gøre en særlig forskel. Derfor får han Danners Ærespris 2014.

Se Jørn Bros tak for Danners Ærespris her: