Rådgivninger og hjælp

Kommunen
Alle kommuner skal tilbyde anonym rådgivning til unge. Kontakt kommunen og bed om at snakke med børne- og ungerådgivningen. Der findes også en lang række lokale tilbud til unge under og over 18 år. Du kan søge på nettet og finde de rådgivninger, der er i den enkelte by.

Danner
Over 18 år. Unge, der udsættes for vold, kan altid søge hjælp, råd og vejledning hos Danners krisecenter.

Der er flere muligheder for at komme i kontakt med Danner:

Telefonrådgivningen har åben alle hverdag kl. 7-22, weekender kl. 11-16.
Telefon: 33 33 00 47

Den unge kan også møde personligt op til en snak. Alle hverdage kl. 11-14.30.
Danner Nansensgade 1
1366 København K

Mandecentret
Over 18 år. Her kan unge mænd henvende sig og få hjælp og vejledning. Mandecentret kan i nogle tilfælde også hjælpe med et midlertidigt sted at bo. Der er afdelinger over hele landet.

Etnisk Ung
Etnisk Ung rådgiver i æresrelaterede konflikter og giver professionel og anonym rådgivning.

Telefon 70 27 76 66

Center for Voldtægtsofre
Her kan unge over 12 år modtage behandling og psykologhjælp, hvis de har været udsat for seksuelt overgreb eller voldtægt. Tilbudet er gratis og gælder uanset, hvor længe siden overgrebet er sket. Man behøver ikke anmelde overgrebet. Find det nærmeste center på hjemmesiden.

BørneTelefonen
Her kan unge under 18 tale med en rådgiver om problemer eller bekymringer – helt gratis. På www.bornetelefonen.dk er der også mulighed for at bruge BørneChatten og BørneBrevkassen. Den unge kan være anonym begge steder.

BørneTelefonen: 116 111

Girltalk.dk
Er henvendt til unge piger mellem 12-24 år og er tænkt som en guide til ungpigelivet og de vanskeligheder, der måtte være. På sitet findes et forum, hvor pigerne kan udveksle erfaringer og give hinanden gode råd. Der er også en rådgivningschat, hvor de kan tale anonymt med en ungerådgiver.

Ditforhold.dk
Her kan den unge læse om kærestevold, høre andres historier og få gode råd – blandt andet til at sætte grænser og sige fra. ditforhold.dk henvender sig både til unge, der udsættes for vold og unge, der udøver vold.


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt