Livet efter volden

Fotoudstilling i Danner med billeder af Marie Hald

Mød 15 kendte og anonyme kvinder, som har levet med vold i nære relationer. Deres historier er unikke, men fælles for dem er, at de har haft vold inde på livet fra én i deres helt tætte omgangskreds. Billederne af kvinderne, som er taget af den prisbelønnede fotograf Marie Hald, udgør den helt særlige fotovandring  Livet efter Volden (støttet af Spar Nord Fonden), som kun kan ses i Danners hus i København. Livet efter volden havde offentlig visning på Kulturnatten 2019 og hænger nu på Danners vægge som inspiration til beboere og brugere af huset. 

Fotovandringen viser kvinde for kvinde, at volden har sat sine spor - og stadig sætter spor - men den viser også, at der findes et stærkt liv efter volden. 

Det er svært at åbne op og fortælle om de følelser, man har, når en kæreste, en bror, far, eller en stedfar har været voldelig. Når en man elsker, også er farlig. Derfor findes der et sted som Danner. Et midlertidigt hjem for voldsudsatte og et rådgivningscenter, hvor man kan søge ly og støtte til at finde fodfæstet og troen på sig selv efter at have været udsat for vold. 

De 15 kendte og anonyme kvinder i udstillingen er alle en del af Danners netværk. 

Nogle har boet på Danners krisecenter. Andre har modtaget ambulant rådgivning hos os. Nogle har valgt at bruge deres stemme og taletid på at bryde et af de største tabuer, vi har herhjemme: Mænds vold mod kvinder - og dét at komme videre. 

118.000 kvinder bliver hvert år udsat for fysisk eller psykisk vold. Langt fra alle søger hjælp på et krisecenter eller et rådgivningstilbud, men vi ved, at skaderne efter at have været udsat for vold er langvarige. 

Alle fortjener et frit og trygt liv uden frygt. 

Livet efter volden er en hyldest til de kvinder, der finder styrken til at fortsætte med at leve og elske, være mødre, søstre og døtre selvom de er eller har været udsat for vold fra en de kender og måske stadig elsker.

Læs kvindernes personlige fortællinger 

Klik på billederne herunder for at læse kvindernes personlige fortællinger om at have levet med vold.