Livet efter volden - Alice

Alice kommer oprindeligt fra Filippinerne, men flyttede til Danmark efter at have mødt sin danske mand, som er faren til hendes to børn. Alice har boet på krisecenter i to år efter at have været udsat for vold fra sin mand.


Han kontrollerede alt i vores liv 

Jeg blev gravid meget hurtigt efter, jeg blev gift med min danske mand. Da vi lærte hinanden at kende i Filippinerne, var han sød mod mig, men efter jeg kom til Danmark, kontrollerede han alt i vores liv. Jeg havde ingen penge. Jeg måtte ikke selv bestemme, hvad jeg ville spise. Jeg måtte fx ikke spise ris. Istedet skulle jeg spise rugbrød, som jeg ikke brød mig om. Hvis jeg fandt nogle småpenge, købte jeg ris og gemte mig på badeværelset for at spise dem.

Jeg vidste ikke, hvordan jeg kom til jordemoderen, og han ville ikke hjælpe mig. Han nægtede at købe mine graviditetsvitaminer. Jeg kendte ingen i Danmark, og jeg talte ikke sproget, så det var svært for mig at få hjælp fra andre. Min mand var meget aktiv på chatforaene MGTOW (Men Going Their Own Way) og Reddit. Jeg så, at han skrev ting som, at han havde valgt en flippinsk hustru, fordi han regnede med at kunne kontrollere hende. Han erkendte også i sine chatbeskeder, at han havde tvunget mig til sex. Han ville have sex hver dag. Det var lige meget, hvordan jeg havde det, eller om jeg havde lyst. Selv lige efter fødslen af begge børn, tvang han mig til sex, selvom det gjorde ondt.

Da min søster skulle komme og besøge os, planlagde han at voldtage hende. Min søster kunne godt se, at der var noget galt, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre.

 

Politiet kom, og de endte med at køre ham væk. Heldigvis havde jeg taget screenshots fra et chatforum, hvor han indrømmede, at det ikke var mig, der var den voldelige, men ham der havde iscenesat min påståede overfald mod ham.

Livet efter volden - en fotovandring

Fotovandringen - Livet efter volden -, med 15 kendte og anonyme kvinder, blev vist for offentligheden på Kulturnatten 2019 og hænger nu på Danners vægge som inspiration til beboere og brugere af huset. 

Alices historie og billede er bragt i samarbejde med Femina. Billede af Marie Hald og tekst af journalist Susanne Cordes. 
 


Efter tre år besluttede han sig pludselig for, at vi skulle skilles

En aften skændtes vi. Han slog sit hoved hårdt mod væggen, så han fik et sår og en bule. Bagefter ringede han til politiet og anmeldte mig for vold mod ham og sagde, at jeg havde truet med at slå børnene ihjel. Politiet kom, men de endte med at køre ham væk. Heldigvis tog jeg efterfølgende screenshots af hans beskeder i de online chatfora, hvor han skrev om, hvordan han havde iscenesat min påståede vold mod ham.

Efter tre år besluttede han sig pludselig for, at vi skulle skilles, så han købte flybilletter til børnene og mig, så vi kunne flyve til Filippinerne. I stedet for at rejse flyttede vi på krisecenter. Jeg boede på krisecenter i to år. Først nu er jeg ved at få mit eget liv med mine to sønner. Min mand har ikke samvær med børnene og har valgt at flytte fra Danmark for at undgå at betale børnepenge.


Gå til oversigten over de 14 kendte og anonyme kvinder, som har været udsat for vold og som har tilknytning til Danner. Læs deres personlige fortællinger, og se billederne af dem her. Billederne hænger også som permanent udstilling hos Danner.
Hvert år udsættes cirka 38.000 kvinder for fysisk vold fra deres partner. For psykisk vold er tallet det dobbelte. Fysisk vold giver ar på huden, mens psykisk vold giver ar på selvværdet og selvtilliden! Læs om, og få eksempler på, psykisk vold her.
De fleste parforhold begynder med en stormende forelskelse. Desværre udvikler nogle parforhold sig usundt, fordi den ene i forholdet tager magt over den anden. Er du udsat for vold, eller i tvivl om du er? Læs om typiske tegn og få eksempler på vold her.