Bondegårdstur og røde kinder 

Gode oplevelser i sommerferien skaber gode fælles minder for mødre og deres børn og giver plads til, at man kan sanse og mærke sig selv, hvilket er helt centralt i Danners arbejde.
10. august 2021

Her fortæller Danners pædagog om en af de mange aktiviteter, som kvinder og børn fra Danners krisecenter og støtteboliger, har oplevet denne sommer.  

En solrig dag i juli drog vi i samlet flok afsted til bondegården Bredagergård på sommerudflugt – kvinder og børn i alle aldre. 

Vi blev kørt derud i en tur-bus, og stemningen i bussen var fuld af glad forventning. På gården blev vi modtaget af Charlotte, som ejer gården sammen med sin mand Jens. De viste os rundt og fortalte os alt om, hvordan man driver en stor gård med malkekøer, marker, traktorer, høns, katte og hund. 

En robot, der malker køer 

Charlotte var rigtig god til at fortælle og svare på alle de spørgsmål, vi stillede. Hun sørgede for, at vi fik rigelig tid til at kigge på de små kalve og på malkningen af køer af en robot, for det var noget der vakte undren og stor interesse – og mange spørgsmål. Hvordan kan en robot malke en ko? Hvordan ved koen, at den skal gå ind i robotten? 

Efter dejlig tid hos køerne gjorde Jens klar til at køre os ud over markerne og hen til grusgraven. Vi steg om bord i vognen, som blev trukket af Jens i hans store traktor. Vi rumlede glade afsted hen over markerne og fik set de store høstmaskiner, som var i gang med at høste ærter til foder. 

Klatring i grus 

Lige så snart børnene var hoppet af vognen, løb de fleste af sted til grusgraven, hvor de forsøgte at kravle op ad de stejle skrænter – og det lykkedes med masser af sand i sko og hår. Flere kvinder tog udfordringen op og fulgte efter. Der var glæde og begejstring over at kunne kravle op ad de høje skrænter og grine sammen. De, der ikke klatrede, plukkede blomster, nød udsigten over markerne eller hjalp på skift de yngste børn op at sidde i traktoren.  

Der var stor glæde, og der blev taget mange billeder undervejs, så der var noget, man kunne vise frem til venner og familie bagefter. 

Burgere i laden 

Jens kørte os tilbage til gården og den vildt store lade, hvor Charlotte og hendes store børn havde dækket op ved et langbord, og grillen var tændt. 

Vi var blevet skrupsultne, og alle fik burgere tilberedt på grill med salat og saftevand til. 

Da vi havde nydt frokosten, og børnene havde undersøgt, hvad der kunne undersøges i laden, blev de små katte klappet farvel. Vi takkede Charlotte og Jens for en dejlig dag og steg på bussen – glade og trætte med solvarme, røde kinder.