Jul i Danner

Danner gjorde julen god og hyggelig

Da Tara Jensen var 16 år boede hun på Danners krisecenter med sin mor og lillesøster. Alt var kaos, både indeni og udenpå. Og midt i det hele blev det december, hvor alle andre familier skulle være sammen, holde jul og hygge sig. Bare ikke Taras!
30. november 2018

Af Henriette Winther

”Danner gjorde rigtig meget for, at vi skulle føle os trygge i juletiden. Der er mange ting, jeg ikke kan huske fra da jeg boede her, selvom vi boede her i syv måneder, men jeg kan huske, at der stod et stort juletræ i den fine stue, og vi fik ris ala mande”, fortæller Tara Jensen

Netop i juletiden kan det være ekstra svært for børn og unge, der bor på krisecenter, at håndtere det opbrud og indre kaos, som de lever med, fordi alle andre går rundt og glæder sig til jul. Derfor sørger Danners medarbejdere og mange frivillige for, at der bliver skabt trygge rammer, der giver børnene forudsigelighed og ro, mens de bor på krisecenter.

Du kan hjælpe. SMS Danner til 1919, så hjælper du til en hyggelig jul på Danners krisecenter

Det er halvandet år siden Tara Jensen, hendes mor og søster flyttede fra Danner, og da vi laver dette interview, er det første gang hun besøger huset igen. Gensynet er blandet af glæde og tårer. Da hun ser pædagogen, som hjalp og støttede hende, begynder tårerne at løbe. De krammer og snakker om tiden herinde, og om Tara Jensens liv nu. 

”I dag er jeg vildt taknemmelig for alt det Danner har gjort. Selvom julen ikke var decideret lykkelig for mig, mens jeg boede herinde, så kan jeg godt se, at Danners personale gjorde rigtig meget for at gøre det hyggeligt – og vi havde det også hyggeligt ind imellem, så mine minder herfra er bestemt positive. Jeg håber, at jeg måske kan få lov at komme ind og bage kager med nogle af børnene, som bor her”, fortæller Tara Jensen.

Læs mere om julen på Danners krisecenter