Danner søger praktikant til metode- og projektarbejde

Brænder du for at gøre en forskel for voldsudsatte kvinder og børn i Danmark? Og vil du arbejde i krydsfeltet mellem dataindsamling, analyse og projekter? Så er det lige præcis dig, vi står og mangler.
22. september 2022

Hvad kan vi tilbyde dig?

Som praktikant i Danners kommunikations- og vidensafdeling vil du arbejde tæt sammen med afdelingens analysemedarbejdere og projektledere. Du skal støtte op om Danners arbejde med dataindsamling, metodeudvikling og projekter. Det kan fx være at understøtte internationale partnerskaber i primært MENA-regionen, at bidrage til vores vigtige arbejde med at sikre fortsat finansiering til det ambulante rådgivningstilbud Sig det til nogen eller at systematisere og analysere data. Du vil blive inddraget i forskellige opgaver, hvor der er særligt udviklingspotentiale for lige præcis dig, og hvor du med dine kompetencer kan bidrage til Danners arbejde.

I Danner værdsætter vi vores praktikanter højt. Vi tilbyder en udfordrende praktik med masser af muligheder for faglig og personlig udvikling. Du vil indgå i et arbejdsmiljø, hvor humor, rummelighed og åbenhed vægtes højt, og du vil få en afvekslende hverdag i et tværfagligt miljø. Med en praktikstilling i Danner får du indblik i den daglige gang i en NGO, som hver dag arbejder hårdt for at forbedre voldsudsatte kvinder og børns vilkår.

Hvad kan du tilbyde os?

Vi forestiller os, at du læser en overbygning i sociologi, socialvidenskab, statskundskab eller en anden relevant uddannelse / kombination af uddannelser.

 • Du har allerede din faglige værktøjskasse godt fyldt op fra din bachelor og er nu i gang med din kandidat, hvor praktik indgår som meritgivende.
 • Du har erfaring med at arbejde med data, og kan holde overblik over og systematisere forskelligartet data (gerne i STATA og Excel)
 • Du kan uddrage og videreformidle analyseresultater
 • Du kan lide og har flair for at arbejde projektorienteret – med mange bolde i luften på samme tid
 • Du har interesse for og viden om ligestillingsspørgsmål, måske også i globalt perspektiv
 • Du tør stikke en hånd i vejret, når du har brug for hjælp til at løse en opgave eller er i tvivl om noget
 • Du kan i udpræget grad arbejde selvstændigt og bevare overblikket, når du får nye opgaver
 • Du er fleksibel, engageret og kan lide at blive udfordret
 • Du er erfaren i research og formidling af viden
 • Du taler og skriver både dansk og engelsk flydende

Dine opgaver bliver at:

 • deltage i dataindsamling, analyse og vidensproduktionen relateret til Danners forskellige indsatser og projekter
 • udføre forskelligartede researchopgaver og videreformidling af dem
 • bistå Danners projektledere i deres arbejde. Dette kan fx indebære løbende projektmonitorering, afrapportering eller fundraising
 • håndtere studie- og skolehenvendelser
 • løse ad hoc-opgaver, inkl. praktiske og logistiske opgaver ifm. interne og eksterne arrangementer i Dannerhuset

Om os

Danner er en privat organisation, der arbejder for at skabe respekt, ligeværd og lige muligheder mellem kønnene og en verden fri for vold mod kvinder og børn. Danner har siden 1980 drevet et krisecenter i København for voldsudsatte kvinder og deres børn. Derudover arbejder vi med at bryde tabuer og erstatte myter med fakta. Det gør vi gennem vores to kerneområder: vold i nære relationer og ligestilling.
Danners arbejde udføres af ca. 180 frivillige sammen med ca. 50 ansatte. Læs mere på www.danner.dk

Praktikperioden begynder i starten af februar 2023 og afsluttes i udgangen af juni 2023. Arbejdstiden er ideelt set 37 timer om ugen, men kan tilrettelægges ud fra dine studieforhold (dog mindst 30 timer) og vil normalt ligge i dagtimerne. Der kan dog lejlighedsvist forekomme aftenmøder (starttidspunkt og arbejdstid er fleksibel). Praktikantstillingen er ulønnet.

Vil du søge stillingen?

I din ansøgning ser vi gerne, at du

 • illustrerer, hvordan dine studier og erfaringer fra f.eks. jobs og frivilligt arbejde kan bidrage til lige præcis Danners arbejde (se www.danner.dk)
 • gør det tydeligt, hvordan dine studier/jobs passer sammen med praktik (hvor langt er du på studiet, hvor mange timers job om ugen fordelt på hvor mange dage osv.)
 • fokuserer særligt på afsnittet ’Hvad kan du tilbyde os’ ovenfor og viser, hvordan du passer til denne beskrivelse

Vi skal have din ansøgning inkl. CV senest d. 5. oktober. Skriv ”Ansøgning - metode- og projektpraktikant” i emnefeltet og send til mail job@danner.dk. Samtaler afholdes i uge 41.

  For spørgsmål, venligst kontakt Anne Zacho Møller – azm@danner.dk / 3078 5867 – indenfor telefontid:
d. 26. og 27. september mlm. 13-15 samt d. 30. september og 3. oktober mlm. 9-12.