En uformel aften med Danners beboere

Netværksgruppen er gruppe frivillige kvinder, som laver mad til kvinderne, der bor på Danner. Her kan beboerne på Danners krisecenter komme og tale med hinanden, opleve nye smagsindtryk og få en pause fra hverdagen.
6. januar 2018

Af Annemette Drue

Grin, snak og duften af mad fylder rummene under spærrerne i Dannerhuset. Køkkenet, som sætter rammen for netværksgruppens maddag, fyldes af kvinder og børn, der glæder sig til god mad og en uformel snak.

Det er superdejlig mad, de laver,” fortæller Line, der er indlogeret på Danners krisecenter. Hun fortsætter: ”Der er så god stemning til maddagene, og vi har mulighed for at få snakket sammen på en anden måde, end vi plejer.”

Hun fortæller, at hun har været til maddage fem eller seks gange. Der afholdes maddag to gange om måneden.

Udover at få en uformel snak med hinanden, så får både børn og voksne en pause fra hverdagen, når de kommer til maddagen.

Børnene elsker det, og vi mødre bliver aflastet lidt, fordi ungerne bare render hen og leger,” fortæller kvinden.

Denne onsdag bliver pladserne hurtigt fyldte, og det er ikke ualmindeligt, forklarer Yvonne Dalsgaard, der er frivillig i Netværksgruppen.

Der forventes ikke noget

Yvonne Dalsgaard har været frivillig i gruppen i tre år, og hun mener, at der kommer mange kvinder til arrangementerne af en helt bestemt grund.

Vi forventer ikke noget af dem,” fortæller hun. ”Vi laver bare maden, og så handler det om, at kvinderne skal netværke med hinanden.”

Både kvinder og børn forsyner sig med grøntsags-frikadeller, tzatziki, hjemmebagt foccacia og kartoffelbåde. Netværksgruppen forsøger at lave noget mad, som alle ikke laver hver dag.

Gruppen ved ikke, hvor mange der kommer fra gang til gang, og det er heller ikke vigtigt, om kvinderne har lyst til at sidde i køkkenet med de andre.

Nogle har lyst til at sidde og snakke, og andre har brug for at få lidt mad og så gå ned til sig selv i sin bolig, og det er helt okay,” siger Yvonne.

Line pointerer også, at der er plads til alle.

Dem, der har haft en hård dag, går lidt hurtigere ned til dem selv, men mange andre bliver gerne siddende og snakker. Det er rigtig sjovt og hyggeligt at være her.”

 

Kvinden der udtaler sig i artiklen er anonymiseret.