Kun Malene ved, hvor nissen på Danner bor

En af de bedst bevarede hemmeligheder hos Danner er, hvor nissen bor. Den eneste, der faktisk ved det er Malene, der er pædagog hos Danner.
12. november 2019
”Jeg kan ikke sige så meget om, hvor nissen bor, men hun plejer at være her om natten, når alle andre sover. Så lister hun rundt og lægger gaver i børnenes julesokker,” fortæller Malene.

I år er noget ganske særligt på Danners krisecenter, for her bor usædvanligt mange mindre børn sammen med deres mor. Heldigvis ved nissen præcist, hvor Noah på fire år og Kamma på ni år bor - og nissen ved også lige præcis, hvad de to hver især kunne tænke sig.

”Vi kan hjælpe mødre og børn med at finde ind i nogle gode hverdagsrutiner, som ikke er styret af frygt, men af gode vaner. Når et barn pakker en kalendergave op sammen med sin mor, så oplever de et fællesskab og en normalitet, som de forhåbentlig kan tage med sig, den dag de ikke længere har brug for at bo på krisecenter”, fortæller Malene Nielsen pædagog i Danner.

 

Noget særligt på spil hos disse børn og deres mødre

Malene ville ønske, at nissen kunne være her om morgenen og se børnene, når de pakker deres gaver op - for der er noget helt særligt på spil hos disse børn og deres mødre. De har i lang tid levet med vold i familien, og nu er de begyndt at tro på, at der faktisk findes et liv uden vold.

”Mødrene bliver mindst lige så glade som børnene. De oplever, at det som en kæmpe omsorg, at nogen har tænkt på kalendergaver til deres børn i en tid, hvor de selv står med store og svære beslutninger og valg om fremtiden”, siger Malene Nielsen, pædagog i Danner.

På spørgsmålet om, hvad der er i gaverne, kan Malene ikke svare præcist, for det er jo kun nissen der ved det. Men fra tidligere år ved hun, at der både er fodboldkort, My Little Pony-ting og Lego-legetøj.

Støt julen på Danner SMS DANNER til 1919 og bidrag med 100 kr. Læs mere om julen på Danner