Laura: ”Som frivillig i Danner har jeg fået mange muligheder”

Fra praktikant til frivillig til bestyrelsesmedlem i Danner. For Laura Nørløv Nyby har det klædt hende på både fagligt og personligt at være frivillig i Danner.
28. januar 2016

”I Danner kan jeg lave det, jeg brænder for, samtidig med at jeg kan gøre en lille forskel for voldsudsatte kvinder. Selvom det lyder en smule klichéagtigt, så er det den blanding mellem at give noget og samtidig selv få noget igen, der motiverer mig,” lyder det fra 27 årige Laura Nørløv Nyby, der er frivillig i Danner.

Laura startede i Danner som praktikant i sommeren 2013 og fortsatte derefter som frivillig i Danners Internationale Gruppe. Her fik Laura hurtigt mod på at kaste sig ud i flere udfordringer.

”Jeg havde lyst til at engagere mig i mere end min frivilliggruppe og blive en større del af Danner. Derfor sagde jeg ja til at være med i Dannerrådet og sidenhen bestyrelsen,” forklarer Laura, der i 2015 blev valgt som bestyrelsesmedlem i Danner.

Mange måder at være frivillig på

En af styrkerne ved at være frivillig i Danner er ifølge Laura, at der ikke kun er en måde at være det på. Tværtimod er der plads til mange forskellige interesser.

”Jo mere man viser sit engagement, jo flere muligheder åbner der sig i det her hus. Der er en stor åbenhed for graden af, hvor meget og hvordan man vil bidrage. Her bliver man virkelig imødekommet,” forklarer hun.

For Laura har hendes arbejde som frivillig budt på mange forskellige oplevelser udover arbejdet i international gruppe og bestyrelsen. Blandt andet var hun med Danner på Folkemødet på Bornholm i 2015, og senere på året var hun med Danner i Egypten for at deltage i en workshop.

Praktisk erfaring og faglige inputs

”Danner er et sted, hvor man får mulighed for at udvikle sig. Jeg har fået en masse praktisk erfaring med eventkoordinering og oplysningsarbejde, hvor jeg virkelig har fået prøvet min uddannelse af. Og så har jeg fået en masse sparring fra dygtige og professionelle mennesker,” fortæller Laura, der i september afsluttede sin uddannelse i International udvikling og kultur og sprogmøder.

Samtidig understreger hun, at samarbejdet med andre frivillige har givet hende rigtig meget på den faglige konto: ”Der er så meget diversitet. Både mellem de forskellige grupper, men også internt i gruppen. Jeg lærer enormt meget af de andre frivillige, fordi vi har meget forskellige profiler.”
 

Fællesskabet giver energi

I Danner går de faglige gevinster hånd i hånd med indignationen og de sociale aspekter ved at være frivillig. Sådan oplever Laura det.

”Der er en stor power i det her hus og en velvilje til at gøre et stort stykke arbejde. Fællesskabet og relationerne gør, at man bliver drevet til at lægge energi og arbejdstimer. I min gruppe og i bestyrelsen er der en god anerkendende dynamik,” forklarer Laura, der ikke ser nogen slutdato for sit engagement i Danner:

”Lige nu har jeg masser af blod på tanden. Huset er i rivende udvikling, og det giver mig kun mere lyst til at være her og være en del af den forandring, der sker.”

 

Læs om mere om at være frivillig i Danner, og hvordan du kan komme med på holdet