Naturbaseret terapi hjælper voldsudsatte kvinder og børn

Ny fagbog fra Danner om naturbaseret terapi. Fagfolk, der vil udbygge brugen af naturen i det terapeutiske arbejde, kan booke Danner til undervisning
27. maj 2019

Naturen er et åndehul, der altid er tilgængelig, hvis man har brug for at finde ind til sig selv eller sit barn, efter at have været udsat for traumatiske oplevelser som vold i hjemmet. 
Danner har gennem de senere år udbygget brugen af naturen i det terapeutiske arbejde. Naturbaseret terapi kan hjælpe den voldsudsatte med at regulere nervesystemet, finde ind til sig selv, og det kan styrke mor-barn relationen.

- Som psykolog bruger jeg naturbaseret terapi til at hjælpe kvinder og børn med at genopbygge fornemmelsen af sig selv, fx gennem sansning og kropsbevidsthedsøvelser, fortæller Signe Hoffmann Pedersen, der arbejder som psykolog i Danner.
Som et led i den naturbaserede terapi har Danner afholdt naturture for krisecenterets beboere – både kvinder og børn. Efter en dag i skoven, fortæller mange af kvinderne, at turen har mindet dem om gode oplevelser, de har haft tidligere i deres liv. Sådanne oplevelser er med til at genopbygge livet efter volden. 

Ny fagbog om naturbaseret terapi for voldsudsatte

Med baggrund i praksis fra Danners krisecenter, naturture og teoretisk viden om traumer og naturbaseret terapi, har Danner udgivet en bog for hvordan man kan arbejde naturbaseret for voldsudsatte. Bogen giver konkrete redskaber til naturbaseret terapi, og beskriver samtidig det teoretiske fundament for at forstå den voldsudsattes traumereaktioner og naturens helende virkning. 

Læs bogen her: Vold, traume og naturens helende virkning

Book Danner til undervisning i naturbaseret terapi

Hvis dit krisecenter eller din organisation er interesseret i undervisning om, hvordan man kan bruge naturen i det terapeutiske arbejde for voldsudsatte, så kan du skrive til Mette Marie Yde, leder af Kommunikation- og viden i Danner på mmy@danner.dk. Sammen kan vi tilpasse et undervisningsforløb, som passer til jeres behov.

Hvis jeg vil have trøst, går jeg ud i naturen. Den er den største trøst i alle livets forhold.
Astrid Lindgreen, forfatter
 

Bogen er blevet til med støtte fra Friluftsrådet.