Sommeren hos Danner 2018

Danners beboere har i løbet af sommerferien været kreative, kulturelle og ude i naturen. Der har været aktiviteter med plads til sjov og fordybelse for både børn og kvinder.
28. juli 2018

“Sommerens første tur gik ud i naturen, hvor vi fiskede og samlede urter med børnene. Vi kærnede smør af fløde, som vi blandede urterne i og smurte på kiks. Vi sang sange og nød, der var høj til himlen,” fortæller pædagog Malene Nielsen. 

Imens nød kvinderne roen et andet sted i skoven, hvor den stod på tillidsøvelser og mindfulness. 

“Kvinder, der har været udsat for vold er ofte i alarmberedskab døgnet rundt. Derfor har vi haft fokus på at introducere kvinderne til, hvordan de eksempelvis kan finde ro og fordybelse i naturen eller i kreativitet,” siger Malene Nielsen. 

Og netop kreativiteten var i højsæde en hel uge, da Danner inviterede til sommerhøjskole. Der var aktiviteter for børn og kvinder både sammen og hver for sig. 

At male, udforme gipsfigurer og lave kollager, samt synge og danse – det kan man være med til næsten uanset alder. Derfor deltog beboere i alderen 3-80 år i sommerhøjskolen. 

Dannerhuset har 18 etværelses lejligheder til voldsudsatte kvinder fordelt på tre etager. Med sommerhøjskole og udflugter er der naturligt opstået nye fællesskab på tværs af etagerne: 

“Det har været skønt at se, hvordan der blevet talt, leget og skab nye relationer blandt børn og kvinder i forbindelse med Danners sommeraktiviteter,” siger Malene Nielsen og fortsætter: 

“At komme ud og få sand mellem tæerne, se dukketeater, gå på museum eller tage i sommerland – det kan være med til at sætte rammerne for nye fællesskaber, ligesom det giver et vigtigt afbræk fra hverdagen. En hverdag, der ofte er præget af bekymring og frygt, og som for en tid bliver glemt.”

Det er takket være alle Danners venner, at vi kan afholde sommeraktiviteter for vores beboere, som sjældent har overskud til selv at tage på tur eller ferie. Med den støtte har både børn og kvinder fået oplevelser, de kan dele med hinanden og fortælle om - også efterfølgende eksempelvis i børnehaven eller skolen. Tak!

VIL DU OGSÅ VÆRE DANNER VEN OG HJÆLPE KVINDERNE OG BØRNENE?

Hør Karin Jensen, der er pædagog hos Danner, fortælle om sommerhøjskolen (video).

24. august 2018
Vi skal erkende at partnervold og –drab ikke er individuelle, ukønnede problemer, men noget der skal håndteres på flere niveauer. Der skal ikke være tvivl om, hvad vi som samfund forventer af hinanden.
4. oktober 2018
Susanne forelsker sig i Lars, mens de læser på universitet. De bliver gift og får begge eftertragtede jobs. Men forholdet udvikler sig til psykisk vold, da de får børn.
21. juni 2018
På Danners krisecenter har vi børn i alle aldre – fra helt nyfødte til drenge og piger, der snart bliver myndige. Vi har dog flest børn i børnehave- og tidlig skolealder.

Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt