Sommerferie - og hvad så?

På Danners krisecenter har vi børn i alle aldre – fra helt nyfødte til drenge og piger, der snart bliver myndige. Vi har dog flest børn i børnehave- og tidlig skolealder.
27. juni 2019

For at støtte børnene bedst i muligt processen med at bearbejde de oplevelser, de har haft i forbindelse med volden, får de tilknyttet en pædagog med stor voldsfaglighed, når de flytter ind hos os. Pædagogerne arbejder tæt sammen med Danners psykologer - og arbejder både med børnene på egen hånd og sammen med moren.

Sommer med pjank og pjat
Og nu forbindelse med, at sommerferien ligger lige rundt om hjørnet, er selv samme pædagoger i gang med at planlægge sommeraktiviteter ud af huset for Danners børn.
 

”Hverdagen på krisecenter kan være svær på mange måder – også for børnene. Det er enormt vigtigt, at hverdagen bliver brudt en gang i mellem, så børnene også her mærker, det er ferie. Så ferie med andre ord ikke kun betyder, at man ikke skal i skole,” siger Karin Jensen, der er pædagog i Danner.

Derfor planlægger Karin og hendes kolleger udflugter for Danners børn i løbet af sommeren:

”Vores børn skal ud at opleve, hvad sommeren kan byde på, så de for et øjeblik glemmer, hvorfor de ikke kan sove om natten, har ondt i maven eller mor er ked af det. De skal have gode oplevelser sammen med deres mor og de andre børn fra Danner – det er helt centralt at få gode oplevelser i en svær tid.”

Vil du hjælpe med flere gode oplevelser til børnene?
Ofte har de mødre, der bor hos Danner ikke økonomi eller overskud til at tage på ferie med børnene. Der søger Danners pædagoer og frivillge hele sommeren igennem for gode oplevelser til børnene. Det kan være en tur på stranden, en havnerundfart eller besøg på den Den Blå Planet. Det bringer altid stor glæde.

Du kan bidrage til gode sommerferieoplevelser for Danners børn. Send en sms til 1919 med teksten SOMMERFERIE, så støtter du med 100 kr.

Hvert år bliver omkring 33.000 børn udsat for fysisk vold i nære relationer. Sidste år havde vi 56 børn boende hos Danner sammen med deres mødre. Nogle boede her i få dage, nogle i over et år – de fleste i 124 dage. Støtter du med 100 kr. går dine penge til bl.a. til oplevelser til børnene og til at oplyse om vold i hjemmet.

Læs mere om sommerferien i Danners krisecenter her

 


Brug for hjælp og råd?
Ring: 33 33 00 47

Det sker i Danner

28. januar 2020
Kom til foredrag i Danner, og få indblik i organisationen, vores særlige historie samt vores viden om og arbejde med vold i nære relationer.