Det flydende teater - Danner

Teaterforestilling i Dannerhuset overværes af H.K.H. Kronprinsessen

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen overværer i sin egenskab af formand for Mary Fonden sær-opførelsen af Teatergrads forestilling ”DANNER – en grevinde af folket”. Det foregår i Danners historiske hus i Nansensgade 1, i København den 28. august kl 19.
26. august 2019

I den anledning vil der være fotomulighed for pressen. Tilmelding er nødvendig, se mere nederst. Ankomst for fotografer senest kl. 18.00, hvor der vil være en briefing om aftenens forløb. Det er ikke muligt at parkere i Danners gård ved denne begivenhed.

H.K.H. Kronprinsessen ankommer og modtages af repræsentanter fra Danner og Teatergrad/Det Flydende Teater.

Forestillingen er for særligt inviterede gæster - herunder også ligestillingsminister Mogens Jensen.


Om forestillingen ”DANNER – en grevinde af folket”

Forestillingen er lavet af Teatergrad og Det Flydende Teater. Den populære forestilling har været spillet på en båd på Furesøen, hvor der har været udsolgt. Efter fem opførsler i Dannerhuset, tager forestillingen på en landsdækkende turné til mere end 30 byer, hvor stort set alle billetter er solgt. Med referencer til nutiden fortæller forestillingen om Grevinde Danners spektakulære liv og om de to mænd i hendes liv, Carl Berling og Kong Frederik den 7. Medvirkende Lise Lauenblad , Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Marie Louise von Bülow og Karen Duelund Guastavino. Instruktør Pelle Nordhøj Kann. Dramatiker Line Mørkeby. Komponist Marie Louise von Bülow. Scenograf Johanne Eggert. Lysdesigner Martin Danielsen Barnung. Koreograf Jannik Elkær. Kreativ producent Christine Worre Kann. Idé & koncept Det Flydende Teater.


Om organisationen Danner

Danner driver et krisecenter og et internationalt videnscenter, der arbejder for en fremtid uden vold mod kvinder og børn. Hvert år får Danners åbne telefonrådgivning cirka 2000 henvendelser fra kvinder, pårørende og fagfolk. Kvinder og børn, der bor på Danners krisecenter får støtte af fagspecialiseret personale. Danner har cirka 200 frivillige, som er en del af den daglige drift af huset. Grevinde Danner var gift med Kong Frederik VII og lagde i 1873 grundstenen til Dannerhuset, der nu har fungeret som ly for udsatte kvinder i 146 år. I 1979 blev huset besat af 300 feminister, fordi huset var blevet solgt med henblik på nedrivning. Den gang blev de fire ikoniske kvindetegn malet i ruderne i Stadsstuen, hvor forestillingen bliver spillet.

 

Om samarbejdet mellem Danner, Det Flydende Teater og Teatergrad

- Fra begyndelsen var det klart, at vi havde et fælles ønske om at fortælle om Grevinde Danners liv, og dét hun satte i gang, da hun lod Dannerhuset opføre. Hun var forud for sin tid, idet hun kom fra underklassen, men kæmpede for sin ret til et værdigt liv. Kampen for ligeværd er i høj grad også relevant i dag, siger Christine Worre Kann, teaterleder for Teatergrad.

- Det er helt særligt for os, at forestillingen om Grevinde Danners liv spiller i vores hus. Grevinden døde kort før huset stod færdigt, så hun nåede aldrig selv at se huset. Det kan man sige sker nu, hvor hun i Lise Lauenblads personificering, rent faktisk besøger huset. Forestillingen er et levende bevis på, at den kvindekamp, Grevinde Danner startede for 146 år siden, stadig i sprællevende, siger Lisbeth Jessen, direktør i Danner.

Fakta om vold mod kvinder

  • Hvert år bliver 38.000 kvinder udsat for fysisk vold i nære relationer (SDU, 2018). 4 ud af 100 kvinder oplever at blive udsat for psykisk vold – det svarer til cirka 70.000 kvinder (VIVE, 2018).
  • I 2017 (senest tilgængelige tal) var 1687 kvinder og 1649 børn indskrevet på et krisecenter. (Socialstyrelsen, 2018)
  • 59 kvinder og 56 børn boede på Danner krisecenter i 2018
  • I 2018 etablerede Danner et ambulant rådgivningstilbud for voldsudsatte kvinder og pårørende. Tilbuddet hedder ’Sig det til nogen’ og er et samarbejde med Ringsted og Randers krisecentre. I løbet af det første halve år har søgningen mod Sig det til nogen været langt højere end ventet.

 

Fotos, tilmelding og yderligere informationer

Fotos fra forestillingen kan downloades her og bruges frit mod denne kreditering: Foto: Per Morten Abrahamsen fra forestillingen DANNER af Teatergrad/Det Flydende Teater

Tilmelding for fotografer er nødvendig senest onsdag den 28. august kl. 13.00.

For tilmelding oplys navn og medie via mail til Henriette Winther hew@danner.dk

For yderligere informationer: Henriette Winther, senior kommunikationsmedarbejder i Danner; 30 78 58 62


Læs om Danners historie fra stiftelsen i 1873, foranledet af Grevinde Danner, frem til i dag: Fra græsrodsbevægelse til professionel organisation.
Kom til foredrag i Danner, og få indblik i organisationen, vores særlige historie samt vores viden om og arbejde med vold i nære relationer.
Gennem research og dokumentation arbejder vi nationalt og internationalt for at skabe viden om vold mod kvinder og børn; en viden, vi bruger til at skabe offentlig og politisk opmærksomhed om behovet for at skabe forandringer.