Twitter og Danner i samarbejde om at række ud til voldsudsatte kvinder

Twitter og Danner i samarbejde om at række ud til voldsudsatte kvinder

Nyt online-initiativ gør det lettere at finde frem til hjælp hos Danner, hvis man er udsat for vold. Her vil bestemte søgeord få en meddelelse til at dukke op. Samtidig introduceres #StopKvindedrab og #Stopvoldmodkvinder med en kvindetegnsemoji.
2. juli 2020

Overalt i verden har langt flere voldsramte kvinder end normalt haft brug for hjælp under COVID-19-pandemien. FN’s generalsekretær António Guterres har advaret om, at pandemien har ført til en dramatisk stigning i kønsbaseret vold, og at kvinder rammes særlig hårdt. Også i Danmark er efterspørgslen på krisecenterophold og -rådgivning steget markant både under nedlukningen og genåbningen på grund af eskalerende vold mod kvinder i hjemmet. Flere krisecentre forudser, at der kan komme efterdønninger, hvor flere voldsramte kvinder får brug for hjælp, efterhånden som hverdagsaktiviteter genoptages.

Twitter har bygget videre på sin #ThereIsHelp-hjælpebesked til at forebygge selvmord og COVID-19 og lancerer nu en dedikeret søge-prompt relateret til kønsbaseret vold i Danmark som del af et nyt partnerskab med kvinderettighedsorganisationen Danner. 

Når folk i Danmark fremover søger på nøgleord relateret til kønsbaseret vold på Twitter, vil de se en notifikation med kontaktoplysninger til Danner, som tilbyder både rådgivning og kriseophold for kvinder og børn, der er udsat for vold. Desuden arbejder Danner med at indsamle ny viden og data med fokus på vold mod kvinder, og organisationen driver også projekter, der styrker kvinders rettigheder og fremmer ligestilling i samfundet.

Hos Twitter er vi glade for samarbejdet med Danner og for at lancere en dedikeret produkt-funktion, der adresserer kønsbaseret vold. Vi ser det som absolut nødvendigt at samarbejde med både offentlige myndigheder, private virksomheder og NGO’er, og vi tror på, at partnerskabet kan bidrage til, at Danner kan hjælpe endnu flere udsatte, når de har mest brug for det,” siger Ylwa Pettersson, Public Policy Manager for Norden og Israel hos Twitter.
 
For mange kvinder er det en stor overvindelse at kontakte et krisecenter for at få hjælp på grund af en voldelig partner. Derfor er vi glade for samarbejdet med Twitter, hvor både voldsramte og pårørende opfordres til at tage kontakt til Danner, hvis de oplever vold i hjemmet. For os er det vigtigt at få spredt budskabet om, at man skal søge hjælp, og at vi sidder klar. Vi er selvfølgelig glade for, at Twitter stiller sin platform til rådighed til det formål,” siger Lisbeth Jessen, direktør i Danner.

Samtidig med introduktionen af #ThereIsHelp-hjælpebeskeden i Danmark tilføjer Twitter også en ny speciel emoji, der symboliserer kampen mod kønsbaseret vold. Den nye emoji aktiveres, når brugerne anvender de danske hashtags #StopVoldModKvinder og #StopKvindeDrab på Twitter og skal skabe global opmærksomhed omkring kønsbaseret vold.
 
#ThereIsHelp er også tilgængelig i Filippinerne, Indien, Irland, Korea, Malaysia, Mexico, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Thailand, USA og Vietnam.