Video: Jeg var hans prinsesse, men han kaldte mig luder

Laura Lyngeraa havde en gymnasiekæreste, der var psykisk voldelig. Han kontrollerede, manipulerede og ydmygede hende, så hun til sidst troede, at andre virkelig opfattede hende som luder, og at hun selv var ude om at blive isoleret fra venner og familie.
7. august 2017

SE VIDEOEN MED LAURA HER (åbner i YouTube)

Det er to år siden, de gik fra hinanden. I dag fortæller Laura Lyngeraa sin historie, så andre unge ikke ender i samme situation som hende, men bliver opmærksomme på faresignalerne og siger fra inden et kærsteforhold udvikler sig til sygelig kontrol og dominans.

Det var svært for hende at komme væk fra ham. Det tog et halvt år. I videoen fortæller hun både om forholdet til sin ekskæreste og til sin familie. Og hun fortæller om at unge venner skal hjælpe hinanden og turde tale om dét der er svært i et kæresteforhold, at alt ikke er perfekt.

I forholdet skete der dét for Laura Lyngeraa, at hun ikke længere kendte egne grænser, hun vidste ikke, hvad der var i orden, at han gjorde eller sagde, og hvad der ikke var. Til sidst ikke kunne tage en selvstændig beslutning. Voldsspiralen beskriver netop den ’psykiske rejse’ som både den voldsudsatte og voldsudøveren er på.

Læs Lauras historie her