Bag om Red Min Søster

Bag om Red Min Søster
Fotograf Sarah Buthmann (t.v.) og blomsterkunstner Poppykalas har skabt de otte kunstværker i Red Min Søster. Det kraftfulde og smukke står i kontrast til fortællingerne om partnervold. Det gør udstillingen særlig stærk. Tak til alle partnere.

Vold mod kvinder er et samfundsproblem, som både handler om manglende adgang til sundhed, rettigheder og ligestilling. Red Min Søster er en fotoudstilling, der vil oplyse om, at vi skal stå sammen om at stoppe vold mod kvinder - og at der er professionel hjælp at hente overalt i Danmark.

Det har været vigtigt for både Danner, Sarah Buthmann og Poppykalas, at der er respekt om kvinderne og de historier, de har med i bagagen. Hver af de otte billeder har derfor fået megen omtanke og forberedelse, så både kendte medsøstre og de fem kvinder, der har været igennem voldelige parforhold og en helingsproces, fremstår autentiske og med deres egen skønhed.

Fotograf og fotokunstner Sarah Buthmann:

“Jeg har en ambition om at kombinere det visuelt smukke med vigtige samfunds- problemer som vold mod kvinder, fordi jeg tror kombinationen kan tiltrække et andet publikum, som måske ellers ikke ville interessere sig for det. Denne dobbelthed med det grimme og det smukke, eller det svære og det lette i livet, er noget vi alle kender, og de medvirkende kvinder kender det i særdeleshed. Det er vigtigt og fyldt med mening at lave RED MIN SØSTER. Jeg håber, at folk går fra udstillingen med en oplevelse af samhørighed med disse kvinder.”

Thilde Maria Haukohl Kristensen, grundlægger og kreativ direktør for Poppykalas:

“Blomster er mit sprog. Jeg fortæller historier og skaber følelser ved at iscenesætte blomster. Jeg har ladet kvindernes brutale historier slå rødder
i smukke florale universer, i et forsøg på at skabe en ny begyndelse for dem. Kvindernes forskellige personlige historier og personligheder danner en rød tråd
i hver deres visuelle og sanselige blomsterland. Jeg vil aldrig glemme denne oplevelse, det har været meget rørende og en af de mest betydningsfulde opgaver for mig hidtil.”

Tak til

En stor tak til alle, som har hjulpet med lys, video og make-up mv. for at realisere billederne i udstillingen.

Tak til vores partnere, der har sikret, at udstillingen kan gennemføres. 

Tak til vores sponsorer:

 

Unikt indhold kræver unikke partnere

En særlig tak til vores mediepartner Femina og journalist Maria Brus, som har interviewet de fem medvirkende kvinder og skrevet teksten til udstillingen, om deres erfaringer med at have været udsat for vold og om at finde fodfæste i livet igen.

I forbindelse med udrulningen af Red Min Søster digitalt og på sociale medier har studerende på kandidatkurset ’Sociale medier og strategisk kommunikation’ på Københavns Universitet i foråret 2021 arbejdet med forslag til strategier og idéer til konkrete tiltag for at skabe synlighed og interaktion. Kurset udbydes på Nordiske Studier og Sprogvidenskab. Danner har brugt inspiration herfra i den digitale kommunikation, og vi ønsker at sige stort tak til de studerende for deres dybe engagement og gennemarbejdede, innovative løsninger. Læs udtalelsen fra Danner og Københavns Universitets eksterne lektor Marta Karolina Olsen her.


Gå til oversigten, på Red Min Søsters hovedside, for at se de øvrige billeder og læse de fem voldsoverleveres og deres medsøstres personlige fortællinger, om enten at have levet med vold eller at være en offentlig stemme imod den.
Red Min Søster er en fotoudstilling, der vil gøre det til en fælles sag at stoppe vold mod kvinder i hjemmet. Derfor er vi glade for, at også medierne fortæller om Red Min Søster. Her kan du se alle medieomtalerne!
I Danner vil vi gøre op med den traditionelle forståelse af vold i nære relationer. Vold kan tage mange former. Fælles for alle former er et kontrollerende adfærdsmønster, der bruges til at undertrykke kvinder. Læs mere om vold mod kvinder her!