Hvad er psykisk vold

Over en halv million danskere skønnes at leve eller have levet i et forhold med psykisk vold.

Alle tager skade af at blive udsat for gentagne krænkelser og trusler - psykisk vold kan i værste fald medføre døden.  Danner vil stoppe psykisk vold og kæmpe for at gentagen psykisk vold bliver selvstændigt kriminaliseret. 

Desværre er psykisk vold langt mere skadelig, end vi går og tror. Mennesker, der bliver udsat for systematisk ydmygelse, nedgørelse og kontrol af fx en kæreste, kan få skader, der varer i mange år eller resten af livet. De betaler en meget høj pris. Omvendt slipper gerningsmanden for at skulle stå til ansvar for de skader, han har påført et andet menneske.

Her på tema-siden kan du læse mere om psykisk vold.


Har I et sundt forhold, hvor I respekterer hinanden? Psykisk vold kan være svær at opdage før man står i problemer til halsen med både frygt og kærlighed, vrede, usikkerhed og en spiral af psykisk vold.
Laura, Kristina og Berith fik kærester, som viste sig at være kontrollerende, krænkende og voldsomt dominerende. For dem alle gælder, at den psykiske vold er eller var den sværeste at komme fri af.
Mere viden om psykisk vold kan redde liv. Det største problem ved at bekæmpe den psykisk vold, er at de fleste i Danmark – også fagfolk - ikke forstår, hvad det er.
Psykisk vold knuser liv. Over en halv million danskere lever eller har levet i et forhold med trusler om vold, ydmygelser og kontrol. Alligevel er der ikke en særlig lov mod psykisk vold. Hjælp Danner – skriv under.
Danske og udenlandske undersøgelser kortlægger omfanget og retspraksis om psykisk vold. Eksperter har beskrevet den psykiske volds DNA og konsekvenserne af volden – endda at den kan betyde døden.
Vidste du at psykisk vold også kaldes intim-terror? Rets- og politipraksis gør det praktisk talt umuligt at anmelde psykisk vold selvstændigt. Mere viden er vejen til at stoppe psykisk vold.

Hjælp os med at hjælpe voldsudsatte kvinder og børn

Følg os på Facebook

Modtag nyhedsbrev

Sig ja til ca. fire årlige mails om nyt fra Danners arbejde for at stoppe vold mod kvinder og børn.