Hvad er psykisk vold

Psykisk vold handler typisk om at voldsudøveren systematisk truer, ydmyger eller nedgør sin kæreste, kone eller person i de nære relationer. Desværre er psykisk vold langt mere skadelig, end vi går og tror. Psykisk vold kan i værste fald føre til drab eller selvmord. Over en halv million danskere skønnes at leve eller have levet i et forhold med psykisk vold.


Har I et sundt forhold, hvor I respekterer hinanden? Psykisk vold kan være svær at opdage før man står i problemer til halsen med både frygt og kærlighed, vrede, usikkerhed og en spiral af psykisk vold.
Laura, Kristina og Berith fik kærester, som viste sig at være kontrollerende, krænkende og voldsomt dominerende. For dem alle gælder, at den psykiske vold er eller var den sværeste at komme fri af.
Mere viden om psykisk vold kan redde liv. Det største problem ved at bekæmpe den psykisk vold, er at de fleste i Danmark – også fagfolk - ikke forstår, hvad det er.
Psykisk vold knuser liv. Over en halv million danskere lever eller har levet i et forhold med trusler om vold, ydmygelser og kontrol. Alligevel er der ikke en særlig lov mod psykisk vold. Hjælp Danner – skriv under.
Her kan du finde diverse udgivelser inden for Danners arbejdsområde om fx psykisk vold og vold i nære relationer.
Vidste du at psykisk vold også kaldes intim-terror? Rets- og politipraksis gør det praktisk talt umuligt at anmelde psykisk vold selvstændigt. Mere viden er vejen til at stoppe psykisk vold.

Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt