KEND TEGNENE PÅ VOLD

Hos Danner tilbyder vi rådgivning til voldsudsatte kvinder og pårørende.

Hvert år bliver 38.000 kvinder udsat for fysisk partnervold i Danmark. Cirka 72.000 kvinder bliver udsat for psykisk vold hvert år.

Her kan du se en række tegn, som er almindelige hos en person, der er udsat for vold.

FYSISKE TEGN:
Mavepine, hovedpine, hårtab, generelt dårligt helbred, fysiske skader der ikke kan forklares, udseende og kropsvægt forandrer sig drastisk, har meget tøj og/eller kraftig makeup på, som kan dække mærker på kroppen
PSYKISKE TEGN:
Svingende humør, dårligt selvværd, besvær med at drage omsorg for sine børn, skyld og skamfølelse, angst, depression, nervøsitet, søvnproblemer, træthed, koncentrationsbesvær og selvmordstanker

SOCIALE TEGN:
Isolerer sig, mister kontakt til familie og venner, nedsat evne til at passe et arbejde, samarbejdsproblemer, aflyser eller glemmer aftaler, giver utroværdige forklaringer, forsvarer sin partner, selvom han er voldsudøveren.

Har du mistanke om, at en kvinde, du er i kontakt med, er udsat for vold?
Ring til Danners døgnåbne rådgivning på 3333 0047.

Vil du høre mere om Danners arbejde? Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Om kampagnen

Danner har 40 års erfaring med at hjælpe voldsudsatte kvinder og deres børn til et sundere liv. Vi er en dansk organisation, som arbejder for en verden fri for vold mod kvinder og børn.

Sammen med syv stærke kvinder, står Danner bag Instagram-kampagnen 'Sammen mod vold', der sætter fokus på, at partnervold stiger i styrke og udvikler sig over tid. Derfor er det vigtig at reagere, hvis man begynder at føle sig utryg i sit parforhold, eller hvis man har mistanke om, at én man kender har for meget på spil i sit forhold.

Fysisk og psykisk vold i hjemmet er ikke en privat sag, som mange tror. Volden er ulovlig og dem, der lever i den har brug for hjælp udefra til at skabe forandring, så hverdagen igen bliver tryg.