Gør psykisk vold strafbart – skriv under nu!

Psykisk vold knuser liv. Over en halv million danskere lever eller har levet i et forhold med trusler om vold, ydmygelser og kontrol. Selvom den psykiske vold er mest udbredt, er det i dag kun den fysiske vold, der bliver straffet. 

Hjælp Danner med at få den skadelige psykiske vold gjort strafbar.
SKRIV UNDER HER

50.70%

2,535 har nu skrevet under.

Oplyser du dit telefonnummer, kan vi fortælle dig mere om kampagnen og vores arbejde for voldsudsatte kvinder og børn. 

 

Desværre er psykisk vold langt mere skadelig, end vi går og tror. Mennesker, der bliver udsat for systematisk ydmygelse, nedgørelse og kontrol af fx en kæreste, kan få skader, der varer i mange år eller resten af livet. De betaler en meget høj pris. Omvendt slipper gerningsmanden for at skulle stå til ansvar for de skader, han har påført et andet menneske.  

- Han var jaloux, når en veninde ringede, eller når andre talte til mig. Når vi var ude, skulle jeg kun have fokus på ham. Hvis min bluse var gennemsigtig, så andre kunne se min undertrøje blev han vanvittig. Jeg måtte ikke en gang tisse med lukket dør – kun når vi havde gæster. Citat Kristina, der levede med en psykisk voldelig mand i over 10 år.

I dag er gentagen psykisk vold ikke gjort til en selvstændig strafbar handling. Der er paragraffer i Straffeloven, der burde føre til at psykisk voldelige gerningsmænd blev straffet. Undersøgelser viser dog, at disse paragraffer aldrig er blevet brugt til at dømme en person for at have begået psykisk vold. 

- I Danner ved vi, hvor skadelig den psykiske vold er, og hvor svært det er for en kvinde at acceptere, at den mand, der har været dominerende, krænkende og truende over for hende i måske årevis, ikke bliver straffet for sine ugerninger. Ved at gøre gentagen psykisk vold strafbar som selvstændig handling, kan vi både hjælpe flere voldsudsatte til at komme ud af et voldeligt forhold og videre i livet, og vi kan stoppe voldsudøvernes gerninger langt mere effektivt. Vi kan endda hjælpe voldsudøverne bedre, siger Lisbeth Jessen, som er direktør i Danner og har lang karriere i Dansk Politi bag sig.

Danner vil stoppe psykisk vold og kæmpe for at gentagen psykisk vold bliver selvstændigt kriminaliseret. 

Du kan hjælpe Danner og voldsudsatte kvinder ved at skrive under, så vi kan lægge pres på de ansvarlige politikere. Skriv under nu! 

Din underskrift betyder meget for, at vi kan stoppe den skadelige psykiske vold – før endnu flere bliver udsat for det.

Følg os på Facebook