fbpx

21. april: Danmarks vigtigste flagdag 

De vigtigste flag er ikke altid til at få øje på. De Røde Flag, som advarer om partnervold.   

De sidste mange uger har vi hængt røde plakater og flag op i hele Danmark – ved busstoppesteder, på togstationer, på cafeer og i aviserne – så alle kan blive bedre til at spotte de Røde Flag, der er tegn på partnervold. Måske har du set dem?   

På fredag d. 21. april, er det Grevinde Danners fødselsdag. Og på denne dag, Danmarks Vigtigste Flagdag, hejser vi røde flag på og omkring Dannerhuset for at sætte fokus på partnervold.  

Om morgenen fra kl. 7-9 vil du derfor også kunne finde os på gaden foran Danner, hvor vi deler Røde Flag-merchandise ud til de forbipasserende.   

Over 118.000 kvinder i Danmark udsættes hvert år for vold af deres partner. Så rigtig mange af os er søster, bror, forælder, ven(inde) eller kollega til en voldsudsat, tit uden at vide det, da volden holdes skjult. Og som pårørende er man ofte ikke opmærksom på de Røde Flag, der indikerer volden. Det skal vi gøre noget ved!  

Så er du i nærheden af Danner d. 21. april om morgenen, så kig forbi og få et rødt flag med på vejen. Så er du også med til at sætte fokus på partnervold – og de Røde Flag. 

Læs mere om de Røde Flag og se hvordan du kan hjælpe.