fbpx

Genvalg til Danners forkvinder

Vibeke Abel og Charlotte Mathilda Sørensen fortsætter som forkvinde og næstforkvinde i Danners bestyrelse.

Danners bestyrelse har besluttet, hvem der skal lede bestyrelsen i det kommende år.

Derfor kan vi nu byde velkommen til Danners nye forkvinde og næstforkvinde – som egentlig slet ikke er så nye endda. Det blev nemlig et genvalg af to gamle kendinge.

Forkvinde Vibeke Abel og næstforkvinde Charlotte Mathilda Sørensen har de seneste år kørt et effektivt parløb. Og det får de lov at fortsætte i et år mere.

Vibeke Abel har været med siden besættelsen af dannerhuset 

Forkvinde Vibeke Abel har været medlem af Danners bestyrelse siden 2017 – og forkvinde siden 2018. Hun har et langt arbejdsliv bag sig, der har været præget af en stor passion for både ligestillings- og socialområdet. Og hun har ledelseserfaring fra både kommunalt- og statsligt regi. 

Som ung deltog hun en kold novembernat i besættelsen af Dannerhuset. Og lige siden har Vibekes hjerte banket for at sikre kvinders ligestilling og en verden fri fra vold. 

I sin rolle som forkvinde for Danners bestyrelse har Vibeke været med til at styre Danner trygt fremad, så Danner nu står på et fundament af god økonomi, høj kvalitet og professionalisme i vores tilbud, og et rigtig godt samarbejde med politikere, myndigheder, civilsamfundsorganisationer og andre aktører. Vibeke har samtidig holdt et skarpt blik på sammenhængskraften i hele organisationen og det helt unikke samarbejde mellem frivillige, medarbejdere og bestyrelse. 

Charlotte Mathilda gik fra frivillig til næstforkvinde 

Næstforkvinde Charlotte Mathilda Sørensen har siden 2017 været frivillig i Danner – nærmere bestemt Fruentimmergruppen, der står for Danners åbne rådgivning torsdag aften. Hun har fra starten engageret sig i det tværgående frivillige arbejde, og hun har siden 2018 været en del af Danners bestyrelse som intern frivillig. 

Charlotte blev næstforkvinde i 2019, hvor hun har bidraget til at lede bestyrelsen sammen med Vibeke Abel. Ved siden af sit frivillige virke i Danner, arbejder Charlotte med psykoterapi og undervisning. Herigennem møder hun mange mennesker, der har gavn af Danners arbejde. 

I sin rolle som næstforkvinde for bestyrelsen supplerer Charlotte forkvinden med sin indsigt i Danners indsatser og det frivillige miljø i Danner, og hun har et skarpt øje på at fastholde Danners relevans og væsentlighed som en stærk og tydelig feministisk aktør i det danske landskab. 

Kontakt 

For yderligere information kontakt Cecilie Nielsen på tlf. 30 78 58 62 eller på mail cen@danner.dk 

Læs mere

Den nye regering vil igangsætte en national indsats mod partnervold og partnerdrab....
De vigtige behandlingsforløb for voldsudsatte kvinder, der ikke flytter på krisecenter, er...
Det skal have allerhøjeste prioritet at beskytte voldsudsatte kvinder og børn mod...