fbpx

Danner får ny direktør 

Mette Marie Yde, der har været konstitueret direktør i Danner siden 1. februar 2022, bliver nu organisationens nye direktør. 

”Jeg er rigtig glad for, at Danner nu har fået Mette Marie Yde som vores nye direktør. Vi får en utrolig kompetent person ved roret, som både har viden på området og erfaring med ledelsesarbejde i organisationer. Det er godt for Danner, og det er godt for de mange voldsudsatte kvinder og børn, som Danner kæmper for. Med Mette Marie får Danner en direktør med hjertet på rette sted, kompetencerne i top og en klar og tydelig stemme i debatten,” siger Danners bestyrelsesforkvinde, Vibeke Abel. 

Stor viden og erfaring med vold mod kvinder 

Mette Marie Yde har siden april 2015 været leder af Danners videnscenter, og siden december 2019 har hun også været vicedirektør i organisationen. Tidligere har hun arbejdet med international udvikling og nødhjælp i Dansk Røde Kors og Mellemfolkeligt Samvirke – de seneste 11 år i ledende stillinger. Desuden er hun medlem af Kvinderådets styrelse, bestyrelsesmedlem i Kvinfo og Lev Uden Vold samt Danners repræsentant i det Nationale Voldsobservatorium. 

Hendes erfaringer og kompetencer ligger inden for feltet af mænds vold mod kvinder, rettighedsbaseret arbejde, internationalt samarbejde, politisk fortalervirksomhed, strategiudvikling og -implementering, organisationsudvikling samt økonomistyring. 

”Danner er en stærk organisation, som bygger på et fundament af engagerede frivillige og dygtige medarbejdere. Det er derfor også med stor taknemmelighed og en god portion ydmyghed, at jeg tiltræder stillingen som direktør i Danner. En særlig tak til bestyrelsen for tilliden og opbakningen. Jeg glæder mig til samarbejdet med både Danners bestyrelse, frivillige, ledere og medarbejdere. For mig er arbejdet for at sikre bedre rettigheder og vilkår for voldsudsatte kvinder og deres børn en hjertesag og en af de vigtigste samfundsopgaver. En opgave, Danner ikke kan løfte alene – derfor ser jeg også frem til et fortsat tæt og frugtbart samarbejde med alle de andre vigtige aktører. Jeg vil arbejde benhårdt for at sikre, at Danner fortsat vil være en stærk feministisk aktør, som man kan regne med i både det politiske landskab og i civilsamfundet,” siger Mette Marie Yde.  

Læs mere

Der er ikke nok hjælp til voldsudsatte kvinder og deres børn, når...
På blot en uge er der indsamlet over 30.000 underskrifter og kampagnen...
Trine Baumbach, professor i strafferet, modtager netop nu Danners Ærespris 2023. Det...