fbpx

Danner og Red Barnet Ungdom: voldsramte børn på krisecenter skal have et bedre liv 

Børn på krisecentre er særligt sårbare og ofte ramt af traumer og psykiske udfordringer. Danner klæder frivillige fra Red Barnet Ungdom på til at kunne give børn på krisecenter et tiltrængt frirum. 

Aktivitetsklubber båret af frivillige unge skal give voldsramte børn et pusterum, mens de bor på krisecenter. Igennem hyggelige og sjove aktiviteter vil de frivillige unge skabe en mere sikker og tryg barndom for børnene.  

Det er kernen i Red Barnet Ungdoms projekt ’Børn på Krisecentre’, hvor Danner står for den voldsfaglige uddannelse, som forbereder de frivillige på opgaven.  

”Vi er superglade for at kunne bidrage med vores specialviden til Red Barnet Ungdoms aktivitetsklubber til børn, der bor på krisecenter. Klubberne vil give børnene et fællesskab og en glædesfyldt pause fra traumerne og bekymringerne”  

Anne Zacho Møller, senioruddannelseskonsulent i Danner

Mia Beyer, projekt- og udviklingskonsulent i Red Barnet Ungdom, følger op:  

”Det er i sandhed et match made in heaven. Vi har et fælles ønske om at skabe en mere sikker barndom og en mere tryg opvækst for børn fra volds- eller kriseramte hjem. Danners kurser hjælper vores frivillige til at planlægge og tilpasse aktiviteterne til børn, som bor på krisecenter.” 

Mia Beyer, projekt- og udviklingskonsulent i Red Barnet Ungdom

Godt klædt på til et vigtigt arbejde  

Igennem 20 år har Red Barnet Ungdom arbejdet med frivillige indsatser for børn og unge i udsatte positioner. Målet for indsatserne har altid har været at øge børn og unges sociale og faglige trivsel i hverdagen og at styrke deres empowerment og autonomi. Der er derfor opbygget en solid erfaring med at drive og understøtte frivillige indsatser i børnehøjde, hvor der på samme tid er skarpt fokus på at sikre det stærkeste vidensgrundlag for de frivillige. Danner har mange års erfaring med at hjælpe kvinder og børn, der har oplevet vold i hjemmet, og bistår derfor under hele projektperioden med vigtig viden og erfaring under uddannelsen af Red Barnet Ungdoms frivillige.  

”Børn på krisecentre er en sårbar målgruppe, som kræver en særlig opmærksomhed og bevidsthed fra de unge frivillige, som skal lave aktiviteter med dem. Derfor har vi i fællesskab sammensat en grundig uddannelse af de frivillige, som klæder dem bedst muligt på til at interagere med børnene.”  

Mia Beyer, projekt- og udviklingskonsulent i Red Barnet Ungdom

’Børn på Krisecentre’ kører indledningsvis i en projektperiode på 2,5 år. 

Læs mere

Børn på krisecentre er særligt sårbare og ofte ramt af traumer og...
Er du tæt på en voldsudsat kvinde? Rådgivningen ‘Sig det til nogen’...
13. oktober slår Danner dørene op for endnu en Kulturnat. I år...