fbpx

Danners Årsberetning 2022 

Danner har i 2022 gjort en stor forskel for voldsudsatte kvinder og børn. Og vores åbne rådgivning slog rekorder. Få indblik i Danners aktiviteter, indsatser og resultater i Årsberetningen 2022. 

Danners Årsberetning 2022 blev lanceret fredag den 12. maj til Danners Årsmøde.  

I beretningen kan du få indblik i Danners aktiviteter, data og resultater fra 2022. Og du kan læse mere om Danners nationale og internationale indsatser for voldsudsatte kvinder og børn. 

Læs Danners Årsberetning 2022 (pdf) 

 
Danners Åbne Rådgivning slog rekord i 2022  

I Danners Åbne Rådgivning vejleder vi dag og nat voldsudsatte kvinder, pårørende og fagpersoner. Du kan få rådgivning over telefon, chat og ved fysisk fremmøde.  

I 2022 fik Danners rådgivning 2.879 henvendelser. Det er flere end nogensinde før. Og en stigning med hele 69% siden 2017. 

Størstedelen ringede til Danners døgnåbne telefon.  

De fleste henvendelser kommer fra voldsudsatte kvinder. Men også pårørende og fagpersoner søger råd og vejledning. 7 ud af 10 af henvendelserne var fra voldsudsatte kvinder. Og 17 % var fra pårørende til en voldsudsat.   

Folketingsvalg og handleplan mod partnervold- og drab  

Der har i den grad været gang i hjulene på Danners kam­pagne Stop Kvindedrab. Kampagnen startede tilbage i 2020. Men den tog for al­vor fart i begyndelsen af 2022, da vi i Danmark blev vidner til en række drab på kvinder.   

Mere end 78.000 personer har skrevet under på Danners underskriftsindsamling mod kvindedrab. Den store opbakning har været med til at skabe en politisk bevågenhed og tiltag for at stoppe partnerdrab på kvinder. 

I juni 2022 kom den daværende regering med et ambitiøst ud­kast til en national handleplan mod partnervold og -drab. Og i efteråret blev Folketingsvalget udskrevet.  

Vi har hele året holdt masser af møder med politikere på tværs af partier. Vi har givet konkrete input til handlepla­nen. Og vi har drøftet, hvordan Folketingets politikere kan skabe forandring for voldsudsatte kvinder og børn.  

Partnerskaber og støtter gør det muligt  

Vi er stolte af det seneste år at have gjort en stor forskel for voldsudsatte kvinder og børn. Både i Danmark og i udlandet.  

Danner har hjulpet voldsudsatte kvinder og børn gennem specialiseret rådgivning. Vi har undervist frontpersoner. Vi har samarbejdet med civilsamfundsorga­nisationer, beslutningstagere, myndigheder og fagperso­ner. Vi er nået bredt ud med viden og indsatser til voldsudsatte. Og vi har givet voldsudsatte kvinder og børn en stemme i den offentlige debat.  

Stor tak til alle vores samarbejdspartnere. Og tak til de fonde, virksomheder og privatpersoner, der støtter vores arbejde. Det gør en kæmpe forskel for voldsudsatte kvinder og børn.  

År 2022 i tal 

  • 99,8 % af tiden var værelserne på krisecenteret optaget. 
  • 156 dage var opholdet i gennemsnit på krisecenteret. 
  • 2.879 henvendte sig i Danners åbne rådgivning.  
  • 86% af henvendelserne var telefonisk.  
  • 406 voldsudsatte kvinder fik hjælp i det ambulante rådgivningstilbud Sig det til nogen.  
  • 74% af kvinderne i Sig det til nogen har børn. 

Kontakt 

For yderligere information eller interview med Danners direktør, Mette Marie Yde, kontakt presseansvarlig, Cecilie Nielsen, på tlf. 30 78 58 62 eller på mail cen@danner.dk 

Læs mere

Året går på hæld, og i Danner har 2022 blandt andet budt...
At have grønne fingre er ikke en forudsætning. Tværtimod er det lysten,...