fbpx

Egypten

I Egypten mangler voldsudsatte kvinder og børn hjælp 

I Egypten er vold mod kvinder et udbredt problem. Det gør sig særligt gældende i de mest fattige og marginaliserede områder, som netop er dem, Danner arbejder i. Generelt er adgangen til hjælp utilstrækkelig, og de få steder, der findes, er ikke ordentligt klædt på til at støtte voldsudsatte kvinder og børn.  

Adgang til rådgivning

Sammen med den egyptiske kvinderettighedsorganisation Center for Egyptian Women’s Legal Assistance (CEWLA) støtter Danner voldsudsatte kvinder og børn i et af de mest fattige og udsatte områder i Cairo, Bolaq El Dakror.  

Det gør vi blandt andet ved at sikre adgang til både psykologisk, juridisk og social-økonomisk rådgivning. Og ved at sikre at alle rådgivere fagligt er klædt ordentligt på til at støtte voldsudsatte kvinder og børn bedst muligt.  

Partnerskaber og opkvalificering af tilbud

Et primært fokus er at samarbejde med andre lignende egyptiske organisationer og sammen arbejde for at sikre, at der findes den rette hjælp og støtte til voldsudsatte kvinder og børn.  

Det gavner både kvinder og børn, men er også vigtigt for, at der på sigt kan blive opbygget et stærkt civilsamfund, som kan arbejde for at få ændret de diskriminerende lovgivninger, der findes mod kvinder i Egypten.   

Danners partnerskaber i Egypten er støttet af det Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) under Udenrigsministeriet. 

Læs mere

Vold mod kvinder er en global udfordring. Derfor samarbejder Danner med krisecentre...
I Jordan har kvinderettighedsorganisationer, netværk og kommissioner længe været i gang med...
I Palæstina har over 1/3 af kvinder været udsat for partnervold. Og...