Få hjælp og råd

Få hjælp og råd
Du kan få hjælp og råd hos Danner, hvis du har mistanke eller viden om vold i hjemmet hos dig selv eller dine venner og pårørende. Som fagperson fra fx kommune, politi eller sundhedssektor kan du søge svar om voldens udtryk og hjælpemuligheder.

 

Få hjælp og råd i Danner

Danner tilbyder dig forskellige muligheder for hjælp og råd, hvis du har mistanke om, at du eller en du kender lever i et voldeligt forhold. Typen af hjælp afhænger af dig og din situation.

  • Døgnåben telefonrådgivning - ring trygt på 33 33 00 47
  • Anonym chat-rådgivning hver mandag og onsdag - www.danner.dk/chat
  • Afklarende samtale - ring på døren hver tirsdag aften fra 18.30 til 21 (ingen tidsbestillng)

Gennem hjælp og råd kan vi hjælpe dig med at afklare, hvilke muligheder du har. Hvis du har stærk mistrivsel kan et ophold på Danners krisecenter eller et gratis rådgivningsforløb i Sig det til nogen være det rigtige for dig. Mange har dog i første omgang 'bare' brug for nogle gode råd eller en henvisning videre til andre tilbud.

Det er aldrig for tidligt eller for sent at søge hjælp og råd - hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. Vi er her for at hjælpe dig til et frit og sundt liv uden vold, kontrol eller andre former for stærk dominans i dit privatliv.

 

Ring, chat eller mød op for hjælp og råd 

Vi sidder klar til at hjælpe og rådgive dig. Vores telefon har åbent hele døgnet – både for dig, der er udsat for vold i nære relationer, og for dig, der er pårørende. Er du fagprofessionel, er du også velkommen til at kontakte os.
Ring på: 33 33 00 47   
Er du i fysisk fare, så ring til Alarmcentralen på 112

Generelle henvendelser på hverdage fra 9.00-16.00
Tlf: 33 33 00 37 

Vores chat-rådgivning er åben hver mandag og onsdag.

Afklarende samtale hos Danner hver tirsdag - ingen tidsbestilling. Tirsdag aften fra 18.30 til 21 kan du ringe på døren hos Danner og få en samtale med enten jurister, psykologer eller socialrådgivere, som er frivillige i Danners Rådgivningsgruppe. Samtalen foregår i Dannerhuset og er naturligvis fortrolig. Du kan fx få svar på din tvivl eller få hjælp til afklaring af din situation og muligheder, hvis du har mistanke om at du er udsat for fysisk, psykisk eller andre former for vold.

I telefonen og på chatten vil du møde en af vores grundigt oplærte frivillige rådgivere. Sammen afklarer I, med udgangspunkt i din situation, hvordan du bedst muligt hjælpes videre. 

Møder du op og ringer på døren tirsdag aften kan du møde vores dygtige frivillige i rådgivningsgruppen, som alle er enten jurister, socialrådgivere eller psykologer.

Du kan også til en start læse om vores forskellige tilbud på hjemmesiden her.  


Sig det til nogen - gratis rådgivningsforløb 

Sig det til nogen er et gratis ambulant rådgivningsforløb. Det er et tilbud til dig, der har levet i et voldeligt forhold, men hvor et ophold på krisecenter ikke er den rette løsning. Det er også et tilbud til dig, der er pårørende. I sig det til nogen får du specialiseret hjælp: Du lærer at forstå voldens og dens konsekvenser, og du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre. 


Ophold på Danners Krisecenter 

For nogle kvinder (og deres børn) er den rigtige løsning at komme på krisecenter. På Danners krisecenter er du og dine eventuelle børn i sikkerhed, og her får I hjælp og støtte til at bearbejde traumerne og finde vejen ud af volden. I Danmark udsættes 118.000 kvinder hvert år for vold – over 2.000 af dem har brug for plads på krisecenter i kortere eller længere tid.


Gode råd til fagfolk, pårørende og studerende

I Danner får vi rigtig mange henvendelser med spørgsmål om vold. Vi har samlet vores viden og erfaringer i  en række gode råd til fagfollk og gode råd til pårørende. Dem er du er velkommen til at læse. Du vil fx blive klogere på, hvordan du som pårørende kan hjælpe bedst muligt, og hvordan du som fagperson bliver bedre til at genkende signaler og henvise til den rette hjælp.


Vi sidder klar til at hjælpe og rådgive dig. Vores telefon har åbent hele døgnet – både for dig, der er udsat for vold i nære relationer, og for dig, der er pårørende. Er du fagperson, er du også velkommen til at kontakte os.
I Sig det til nogen kan du få specialiseret rådgivning, hvis har levet i et voldeligt forhold. Du lærer at forstå volden og dens konsekvenser, og du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre.
På Danners krisecenter er du og dine eventuelle børn i sikkerhed, og her får I hjælp og støtte til at bearbejde traumerne og finde vejen ud af volden. I Danmark udsættes 38.000 kvinder hvert år for vold – 1800 af dem har brug for plads på et krisecenter.