fbpx

Kulturnat 2023 hos danner 

13. oktober slår Danner dørene op for endnu en Kulturnat. I år sætter vi særligt spot på de røde flag for partnervold. Vi byder velkommen til alle, der har lyst til at få et indblik i Danners historie og arbejde med at stoppe vold mod kvinder 

Den 13. oktober kan du komme til Kulturnat i Danner. 

Hør foredrag om Danners historie, om at bo på krisecenter – og om hvordan Danner arbejder i dag. 

Se Danners udstilling Røde Flag, som gennem casefortællinger, fakta og viden, gør dig klogere på Danners kampagne om de røde flag, som kan indikere, at din nabo, søster, veninde eller datter er udsat for vold og har brug for hjælp. 

Tag med på rundvisning i det ikoniske Dannerhus. Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser til rundvisningerne. 

Der vil også være mulighed for at snuppe en kop kaffe og købe vores populære merchandise. 

Program 

Danners arbejde i dag og røde flag for partnervold 

I dag arbejder Danner nationalt og internationalt for at stoppe vold mod kvinder og børn gennem krisecenter, rådgivning og vidensarbejde. 

Hør Danners direktør, Mette Marie Yde, fortælle om Danners arbejde i dag, og om hvad vi kan gøre for at spotte de røde flag for partnervold og reagere på dem – både som pårørende, i fællesskaber og som samfund. 

/ Kl. 18.00 / 19.30 / 21.00 

Varighed: 15 min. 

Danners historie: Fra Grevinden til besættelsen 

I 1873 besluttede Grevinde Danner – enke efter konge Frederik VII – at stifte en fond og opføre et hus for ‘Trængende Fruentimmere’. Huset fungerede sådan i mere end 100 år, men så slap pengene op, og huset blev solgt. De nye ejere ønskede at rive det ned, men det nåede aldrig at ske. I 1979 besatte 300 kvinder huset og købte det tilbage som kvindehus. Siden 1980 har Dannerhuset fungeret som kvinde- og krisecenter. 

Danners forkvinde Vibeke Abel var med til at besætte Dannerhuset i 1979 og har arbejdet med ligestilling lige siden. Hør om arven fra Grevinde Danner, og om hvordan 300 feminister reddede Dannerhuset fra nedrivning ved at besætte det. 

/ Kl. 18.30 / 20.00 / 21.30 

Varighed: 15 min. 

Når mor og børn flytter på krisecenter 

Hvad vil det egentlig sige at flytte på krisecenter? Hvad skal der til for at få et værelse på Danners krisecenter? Hvordan ser hverdagen ud for voldsramte kvinder og deres børn? Og hvordan arbejder krisecenterets medarbejdere konkret med at hjælpe kvinderne ud af volden på en sikker og holdbar måde? 

Leder af Danners krisecenter Susanne Lamhauge giver et indblik i hverdagen på krisecenter og krisecenterets arbejde med voldsudsatte kvinder og børn. 

/ Kl. 18.45 / 20.15 / 21.45 

Varighed: 15 min. 

Ser du de røde flag for partnervold? 

Fordyb dig i Danners nye udstilling Røde Flag. Udstillingen giver dig et indblik i, hvilke røde flag du som pårørende kan være opmærksom på, hvis din kollega, nabo eller veninde er udsat for vold og har brug for hjælp. Du får konkrete eksempler på røde flag for partnervold, fortællinger fra voldsudsatte kvinder og pårørende samt fakta og viden om partnervold og om, hvordan du som pårørende kan hjælpe. 

/ Kl. 18.00-23.00 

Kom ind bag murene i Dannerhuset 

Vi giver unik mulighed for at komme indenfor og få en guidet rundvisning i det historiske og ikoniske hus. 

Rundvisningen sker i hold af 30 personer, der vil blive afhentet foran Danners hovedindgang. 

Rundvisningen foregår i den åbne del af Dannerhuset. Du vil blandt andet opleve de malede kvindetegn indefra. Men du kommer ikke til at se boligerne grundet privatliv og sikkerhed. 

Der er begrænset antal pladser til rundvisningerne, og du kan først tilmelde dig på dagen. Så kom i god tid for at sikre dig en plads. 

/ Kl. 18-18:30 / 19-19:30 / 20.30-21 

Hvordan køber jeg billet? 

Du kan købe billetter til kulturnatten på www.kulturnatten.dk fra den 15. september og derudover i alle 7-eleven butikker i hovedstadsområdet fra den 2. oktober. Et kulturpas koster 110 kr.