fbpx

Rebekka: Han forsøgte at kvæle mig flere gange

Rebekka frygtede for sit liv, da hun var sammen med sin ekskæreste. Til sidst var hun også bange for, at han skulle slå deres lille søn ihjel. Læs hendes historie her.

Intro

”Jeg mødte min ekskæreste, da jeg var 21. Han var meget jaloux, men jeg flyttede alligevel hurtigt ind hos ham. Jeg skulle bede om lov til alt. Jeg måtte ikke være i samme rum som fyre, hvis han ikke var der. 

Vi havde kun 1 husnøgle, 1 Facebook-konto og som regel kun 1 telefon. I starten syntes jeg, det var sødt. Nu tænker jeg, det var et forsøg på at kontrollere mig. Når han blev voldelig, kunne jeg ikke kontakte nogen. 


Når vi var ude, måtte jeg hverken smile eller se sur ud. 

Inden den fysiske vold startede, tænkte jeg: ”Bare han vil slå mig, for så går jeg.” Men da det skete, undskyldte jeg det for mig selv og gik tilbage. Han fuckede vildt meget med mit hoved. Han mente ofte, at jeg talte i et forkert toneleje, hvilket resulterede i vold. Når vi var ude, måtte jeg hverken smile eller se sur ud. 

Han bildte mig ind, at jeg var psykisk syg, og at alle hadede mig. Han var også voldelig foran andre. Havde vi folk på besøg, kunne han slå mig. Og så spurgte han til sine venner, at hvis deres kæreste opførte sig sådan, mente de så ikke også, hun fortjente en lussing. 

Flygtede ned i kælderen

Han forsøgte at kvæle mig flere gange. En aften, efter han havde svinet mig til i flere timer og beskyldt mig for utroskab, lod jeg, som om jeg var faldet i søvn. For jeg kunne ikke stoppe det. Til sidst satte han sig oven på mig, slog mig og forsøgte at kvæle mig. I situationen frygtede jeg for mit liv. Da han blev god igen, snakkede vi ikke om det. 

Da jeg var højgravid, blev han en del af det kriminelle miljø og var ofte påvirket af stoffer. Da vores søn var en uge gammel, flygtede jeg ned i kælderen med ham på armen kun i undertøj. Min kæreste havde stået med en knytnæve oppe i ansigtet på mig, mens jeg ammede, og spurgt, om jeg gerne ville dø. 


Jeg gik på grund af min søn.

Jeg havde en aftale med en veninde den dag, som fandt mig senere nede i kælderen. Vi pakkede en taske og gik. Men 10 minutter efter ringede han og jokede med det og sagde, at jeg skulle komme tilbage. 

Før det havde han banket mig ind i vægge med søm og ned på fliser. Og jeg tænkte bare, hvis han gør det, mens jeg har min søn i armene, går det galt. Jeg gik på grund af min søn. Hvis vi ikke havde fået et barn, var jeg sikkert blevet. Og så kan det godt være, jeg ikke havde været i live i dag.  

Jeg gik fra ham, da min dreng var 1 måned gammel. Han havde været væk i flere dage. Når han ringede, lød han mere og mere paranoid. Han truede mig og sagde samtidig, han var bange for, at jeg ville slå barnet ihjel. Jeg blev bange, fordi han havde det med at projicere sine handlinger ud på andre. Jeg vidste, hvad han kunne gøre i den tilstand, så jeg sagde til min mor: ”Nu er det nu.” 

Nød tiden på krisecenteret

Både mine venner, min familie og folk på gaden havde forsøgt at tale med mig om volden tidligere. Men jeg afviste dem alle, fordi det bare gjorde ham mere vred. 

Da jeg havde været på krisecenter i et halvt år, stoppede jeg med at synes, at det var synd for ham. Jeg nød tiden på krisecenteret, og jeg fik ro til at være mor. På krisecentret var historierne ens, min var bare én ud af 1.000.   


Med ham i billedet frygter jeg for både min og mit barns sikkerhed.

Min søn er 2 år i dag. Familieretshuset er ved at vurdere, om han skal have samvær med sin far. Men med ham i billedet frygter jeg for både min og mit barns sikkerhed. 

Der er mange, der tænker, at man er dum og naiv, fordi man ikke går fra et voldeligt forhold. Men man vil gerne gå. Det er bare rigtig svært, fordi volden kommer snigende, og man bliver manipuleret med. De, der er i det, skal vide, at selv om det virker uoverskueligt at tage skridtet, er det det værd. Mit liv er meget bedre nu.” 

Rebekka har anmeldt flere af voldsepisoderne, men der er ikke faldet dom i nogen af dem. 

Danner giver voldsudsatte kvinder en stemme

Danner bringer de voldsudsatte kvinder og pårørendes fortællinger, fordi vi ønsker at give dem en stemme. Fortællingerne er baseret på deres oplevelser og erfaringer. Alle navne er opdigtede. Danner er bekendt med deres fulde identitet, men har valgt at lade dem være anonyme af hensyn til de involverede. 

Fortællingen er en del af ’Red Min Søster’  

Denne fortælling var oprindeligt en del af fotokunstudstillingen ’Red Min Søster’.  

‘Red Min Søster’ blev til i 2021 som et samarbejde mellem Danner, blomsterkunstner Poppykalas, fotograf Sarah Buthmann og Femina. Teksterne er skrevet af Feminas daværende journalist, Maria Brus.  

Voldsoverlevere og kendte medsøstre har medvirket på billeder og i interviews. Projektets mission er at vise, at kvinder, der har været udsat for vold, både er smukke, skrøbelige og kraftfulde. Samtidig viser det visionen om at skabe et samfund, hvor vi sammen stopper vold mod kvinder.  

Læs mere

Louise Makkonen Thagaards 2-årige søn så, da hun blev stukket ned af...
Læs om de forskellige voldsformer her. Fysisk vold, psykisk vold, økonomisk vold,...
Vi giver voldsudsatte kvinder og deres pårørende en stemme. For vi ønsker...