Red Min Søster

Red Min Søster Matilde


Blomsterkunst bryder tabu om vold mod kvinder

Fem voldsoverlevere og fem kendte medsøstre medvirker i denne fotoudstilling med særlige billeder, som viser, at kvinder, der har været udsat for vold, både er smukke, skrøbelige og kraftfulde. Udstillingen Red Min Søster repræsenterer samtidig en vision om at skabe et samfund mod vold - hvor vi sammen stopper vold mod kvinder. Alle kan have brug for hjælp til at finde vej ud af et voldeligt forhold - og der er altid hjælp at hente hos det lokale krisecenter og i Sig det til nogen. 

Danmarksturné

Fra juni til oktober 2021 rejste Red Min Søster-udstillingen på en udendørs Danmarksturné til København, Ringsted, Randers, Kolding og Holstebro.
I alle fem byer har voldsudsatte kvinder og pårørende mulighed for at modtage ambulant rådgivning via Sig det til nogen.

Med en serie af særlige fotos og unikke fortællinger har Danner skabt Red Min Søster sammen med fotografen Sarah Buthmann og blomsterdesigneren Poppykalas.

Med de opstillede billeder, hvor kvinderne er en del af kunstværket, vil vi gøre det både relevant og smukt at interessere sig for de kvinder, der har overlevet vold og drabsforsøg fra en tidligere partner. 

Positivt at være med

Mange danskere vil gerne hjælpe, men de synes, det er svært at forholde sig til noget så dramatisk som partnervold. Med denne udstilling vil vi gøre det til noget positivt og ukontroversielt at stå sammen om at stoppe vold mod kvinder i hjemmet. Vi ønsker et samfund mod vold - sammen kan vi stoppe vold mod kvinder ved at sige nej til sexisme og alle former for vold, kontrol og ufrivillig dominans.

Både mænd og kvinder skal være med til at stoppe den kønsbaserede vold, og med denne udstilling får vi et fælles udgangspunkt.

Udstillingen hedder Red Min Søster, fordi de fleste har en medsøster, som en dag kan få brug for en udstrakt hånd for at finde vejen ud af et forhold med en voldelig partner. En vej der ofte går gennem faglig støtte fra et krisecenter eller Sig det til nogen.


Fem voldsoverlevere og deres kendte medsøstre fortæller

Klik på billederne herunder for at læse de fem voldsoverleveres og deres medsøstres personlige fortællinger; om enten at have levet med vold eller om at være ambassadør for Red Min Søster.

 

Matilde

Jeg kiggede op i hans øjne og tænkte: ”Nu dræber han mig”

Rebekka

Han forsøgte at kvæle mig flere gange

Michaela Sørensen

Jeg tænkte: ”Nu dør jeg, nu dør vi alle tre”
 

Louise Makkonen Thagaard

Louise blev stukket 11 gange og kastet ud over altanen
 

Laura

Jeg vidste, det var med livet som indsats, hvis jeg gik fra ham
 

Dy Plambeck og Geeti Amiri

Langt de fleste kvinder er meget stærkere, end de tror
 

Mary Consolate Namagambe

Afrodanskere bliver ignoreret, når det handler om vold i hjemmet
 

Iben Hjejle og Signe Lindkvist

Sundt at fokusere på vores skrøbelighed
 

 

 


Red Min Søster er en fotoudstilling, der vil gøre det til en fælles sag at stoppe vold mod kvinder i hjemmet. Derfor er vi glade for, at også medierne fortæller om Red Min Søster. Her kan du se alle medieomtalerne!
Skaberne af de otte smukke kunstværker er fotograf Sarah Buthmann og blomsterdesigner Poppykalas. De har været en vigtig drivkraft for at projektet kunne lykkes. Tak til alle, som har gjort det muligt at realisere Red Min Søster.
I Danner vil vi gøre op med den traditionelle forståelse af vold i nære relationer. Vold kan tage mange former. Fælles for alle former er et kontrollerende adfærdsmønster, der bruges til at undertrykke kvinder. Læs mere om vold mod kvinder her!