Red Min Søster

  • Red Min Søster Matilde
  • Red Min Søster - Rebekka
  • Red min søster Michaela Soerensen
  • Red Min Søster Louise Makkonen Thargaard
  • Red Min Søster  Laura
  • Red Min Søster Dy Plambeck og Geeti Amiri
  • Red Min Søster Mary Consolata Namegambe
  • Red Min Søster Iben Hjejle og Signe Lindkvist

 

Foto med blomsterkunst skal bryde tabu om vold mod kvinder

Fem voldsoverlevere og fem kendte medsøstre deltager i denne fotoudstilling med særligt designede billeder, som skal vise, at kvinder, der har været udsat for vold, har masser af handlekraft. Udstillingen Red Min Søster er samtidig et opråb til danskerne om at stå sammen mod den vold, der foregår i mange danske hjem. Alle, der har en medsøster, er velkomne.

Danmarksturné

Fra juni til september rejser Red Min Søster-udstillingen på en udendørs Danmarksturné til fem byer.

Detaljerne for hver by kan ses via Facebook-events, som bliver oprettet løbende og linket til herfra: 

I alle fem byer har voldsudsatte kvinder og pårørende mulighed for at modtage ambulant rådgivning via Sig det til nogen.

Med en serie af særlige fotos og unikke fortællinger har Danner indgået et samarbejde med fotografen Sarah Buthmann og blomsterdesigneren Poppykalas.

Med de opstillede billeder, hvor kvinderne er en del af kunstværket, vil vi gøre det både relevant og smukt at interessere sig for de kvinder, der har overlevet vold og drabsforsøg fra en tidligere partner. 

Positivt at være med

Mange danskere vil gerne hjælpe, men de synes, det er svært at forholde sig til noget så dramatisk som partnervold. Med denne udstilling vil vi gøre det til noget positivt og ukontroversielt at stå sammen om at stoppe vold mod kvinder i hjemmet.

Både mænd og kvinder skal være med til at stoppe den kønsbaserede vold, og med denne udstilling får vi et fælles udgangspunkt.

Derfor hedder udstilingen Red Min Søster - til den medsøster som en dag har brug for en udstrakt hånd for at kunne finde vejen ud af et forhold med en voldelig partner. En vej der ofte går gennem faglig støtte fra et krisecenter.


Fem voldsoverlevere og deres kendte medsøstre fortæller

Klik på billederne herunder for at læse de fem voldsoverleveres og deres medsøstres personlige fortællinger; om enten at have levet med vold eller at være en offentlig stemme imod den.
 

Matilde

Jeg kiggede op i hans øjne og tænkte: ”Nu dræber han mig”

Rebekka

Han forsøgte at kvæle mig flere gange

Michaela Sørensen

Jeg tænkte: ”Nu dør jeg, nu dør vi alle tre”
 

Louise Makkonen Thagaard

Louise blev stukket 11 gange og kastet ud over altanen
 

Laura

Jeg vidste, det var med livet som indsats, hvis jeg gik fra ham
 

Dy Plambeck og Geeti Amiri

Langt de fleste kvinder er meget stærkere, end de tror
 

Mary Consolate Namagambe

Afrodanskere bliver ignoreret, når det handler om vold i hjemmet
 

Iben Hjejle og Signe Lindkvist

Sundt at fokusere på vores skrøbelighed
 

 

 


Red Min Søster er en fotoudstilling, der vil gøre det til en fælles sag at stoppe vold mod kvinder i hjemmet. Derfor er vi glade for, at også medierne fortæller om Red Min Søster. Her kan du se alle medieomtalerne!
Skaberne af de otte smukke kunstværker er fotograf Sarah Buthmann og blomsterdesigner Poppykalas. De har været en vigtig drivkraft for at projektet kunne lykkes. Tak til alle, som har gjort det muligt at realisere Red Min Søster.
I Danner vil vi gøre op med den traditionelle forståelse af vold i nære relationer. Vold kan tage mange former. Fælles for alle former er et kontrollerende adfærdsmønster, der bruges til at undertrykke kvinder. Læs mere om vold mod kvinder her!