fbpx

Chat med en rådgiver

Du kan få hjælp og rådgivning på Danners chat to gange om ugen. Vores chatrådgivning er et tilbud for voldsudsatte kvinder over 18 år og pårørende. Rådgivningen er gratis, og du kan være anonym. 

Lever du i vold? Er du i tvivl om, hvorvidt det, du oplever, er vold? Eller kender du en, der er udsat for vold? Så kan du to gange om ugen kontakte Danners chatrådgivning. 

Hvorfor chatte med Danner?

Det kan være, du har brug for en afklarende samtale om det, du er i tvivl om. Eller at du har brug for hjælp til at tage det første skridt til at bryde med volden. Det kan også være, du har brug for at få basal krisehjælp eller hjælp til at få overblik over din situation og dine handlemuligheder. Måske har du brug for at blive henvist til et krisecenter eller et rådgivningsforløb eller andre relevante tilbud.   

Når du kontakter os på chatten, er det en af vores grundigt oplærte frivillige rådgivere, der sidder i den anden ende. Du møder en venlig, omsorgsfuld og kompetent person. Og med udgangspunkt i netop din situation kan I chatte om, hvordan du bedst kan blive hjulpet videre.  

Hvem kan chatte med Danner?

Chatrådgivningen er for dig, der er over 18 år og berørt af vold i nære relationer. Det kan være, du selv er udsat for vold eller er pårørende til en voldsudsat. 

Er du under 18 år, henviser vi dig til Bryd Tavshedens chatrådgivning, da de er uddannede til at yde voldsfaglig rådgivning til børn og unge.

Hvem chatter jeg med?

Når du chatter til os, er det en af vores grundigt oplærte frivillige chatrådgivere, der besvarer din henvendelse. Du møder en venlig, omsorgsfuld og kompetent person, der er oplært i at yde rådgivning gennem chat som medie. Sammen afklarer I med udgangspunkt i din situation, hvordan du bedst kan blive hjulpet videre.

Hvordan foregår en chatsamtale?

En rådgivning på chatten varer typisk mellem ½ og 1 time. Du bestemmer selv indholdet. Rådgiveren vil måske stille dig nogle uddybende spørgsmål. Det er selvfølgelig op til dig, om du har lyst til at svare på disse spørgsmål, men nogle spørgsmål kan være vigtige at få afklaret for at give dig den bedst mulige rådgivning. 

Hvordan kan chatten hjælpe mig?

Chatrådgivningen kan have flere formål – for eksempel kan vi: 

  • Hjælpe dig, som er udsat for vold, med at handle på volden og dens konsekvenser. 
  • Hjælpe dig med at afklare, om du har brug for en krisecenterplads og henvise dig videre. 
  • Henvise dig til anden relevant hjælp som for eksempel social, juridisk og psykologisk rådgivning. 
  • Rådgive dig, som kender en, der er udsat for vold. 
  • Hjælpe dig som fagperson med at vurdere, hvorvidt en kvinde er i målgruppen for et krisecenterophold og henvise til ledige pladser. 

Hvad skal jeg vide, før jeg begynder en chat?

  • Chatvinduet lukker automatisk ned, når du eller rådgiveren afslutter chatten. Chatrådgivningen lagres ikke. Du skal derfor kopiere teksten eller tage et skærmbillede, før du lukker chatten ned, hvis du gerne vil gemme chatten eller nogle af de informationer, du har fået. Det kan være links, adresser eller telefonnumre. 
  • Hvis din computer ikke er tilsluttet strøm, kan batteri-sparefunktionen afbryde chatprogrammet. Sæt derfor strømstikket i, før du går i gang med chatten – eller justér indstillingerne, så skærmen ikke lukker automatisk ned. 
  • Nogle gange skal rådgiveren bruge tid til at tjekke oplysninger. Der kan derfor gå lidt tid, før du får svar. 
  • Man kan kun få chatrådgivning i chattens åbningstid. Har du brug for rådgivning uden for chattens åbningstid, henviser vi dig til Danners telefonrådgivning, som har døgnåbent, på tlf. 33 33 00 47. 
  • Chatten kan foregå på dansk eller engelsk 

Hvad hvis chatten er optaget?

Hvis chatten er optaget, kan du stille dig i kø. Når en rådgiver er klar, vil der i bunden af din skærm dukke et billede op med besked om, at en rådgiver er ledig.

Kan jeg være anonym?

Som udgangspunkt er chatrådgivningen anonym. Rådgiveren kan ikke vide, hvem du er, eller hvor du skriver fra – medmindre du selv deler oplysninger, der kan føres tilbage til dig. Hvis du først deler dine oplysninger, er du derimod ikke længere anonym.

Chatrådgiverne er underlagt underretnings- og afværgepligt. Det betyder, at hvis der i løbet af samtalen opstår bekymring for din og/eller dine børns sikkerhed, skal vi underrette myndigheder eller politi, hvis du har oplyst om din identitet.

Ønsker du total anonymitet, skal du derfor være opmærksom på ikke at dele oplysninger som efternavn, bopæl, studie- og arbejdsplads. 

I perioder vil chatsamtalerne blive brugt i forbindelse med intern oplæring af nye chatrådgivere. Under oplæring kan der sidde en ny chatrådgiver, som kigger med på chatsamtalen, men som ikke deltager i samtalen. Nye chatrådgivere er ligesom erfarne chatrådgivere underlagt tavshedspligt.

Henvendelser på chatten kan i anonymiseret form blive brugt til intern læring.

Dine spor gemmes

Din computer gemmer spor efter de sider, du besøger på internettet. Det betyder, at andre kan se, hvilke sider du har besøgt, hvis de har adgang til den computer, iPad/tablet eller telefon, du har brugt. Men du har mulighed for at slette dine digitale spor.

Sådan sletter du dine spor

Du kan selv vælge, om du vil slette alle spor eller kun nogle af dem. Find den internetbrowser, du har benyttet, og følg denne vejledning: 

Slet dine spor i Chrome 
Slet dine spor i Firefox 
Slet dine spor i Safari 
Slet dine spor i Internet Explorer 

Gør dine internetbesøg hemmelige fremadrettet

Du kan undgå, at der gemmes spor efter dit næste besøg på chatten eller Danners hjemmeside ved at åbne www.danner.dk i et ’privat vindue’. Det betyder, at du efter dit besøg ikke behøver at slette dine spor.  

Se vejledninger til, hvordan du åbner et ’privat vindue’ (også kaldet ’inkognitovindue’): 

Undgå at Chrome husker dit besøg 
Undgå at Firefox husker dit besøg 
Undgå at Safari husker dit besøg 
Undgå at Internet Explorer husker dit besøg 

Læs mere

Vold mod kvinder kan tage forskellige former. F.eks. fysisk vold, psykisk vold,...
‘Sig det til nogen’ er et gratis forløb for kvinder og pårørende...
Ring til en rådgiver i Danner på tlf. 33330047, hvis du eller...