Ring for hjælp og råd

Ring for hjælp og råd

 

 

Har du brug for hjælp og råd? 

Ring på 33 33 00 47

Vi sidder klar og kan blandt andet:

 

Lever du i vold? Er du i tvivl om, hvorvidt det, du lever i, er vold? Eller kender du en, der lever i vold? Så kan du altid kontakte vores telefoniske rådgivning.

Danners landsdækkende telefonrådgivning er et døgnåbent fortroligt rådgivningstilbud. 

Her kan du som voldsudsat kvinde eller pårørende få hjælp til at bryde med volden, få basal krisehjælp og hjælp til afklaring og overblik over din situation og dine handlemuligheder.

Det kan være muligheder for et krisecenterophold, ambulante rådgivningsforløb eller henvisning til andre relevante rådgivningstilbud.  

Du kan få hjælp og rådgivning om problemstillinger i forbindelse med fysisk, psykisk, seksualiseret, økonomisk eller andre former for vold i nære relationer.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at vores telefon er en rådgivningstelefon; er du i akut fysisk fare, skal du ringe til Alarmcentralen på 112!

Når du ringer til os, er det en af vores grundigt oplærte frivillige rådgivere, der tager telefonen. Du møder en venlig, omsorgsfuld og kompetent person, og sammen afklarer I med udgangspunkt i din situation, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet videre. 


Fortrolighed, underretning og anonymitet

Danner har tavshedspligt og samtalen er fortrolig, det vil sige at vi ikke deler informationerne uden for Danner.

Vi har underretningspligt. Hvis vi kender din identitet - fordi du selv oplyser den - så har vi pligt til at underrette myndighederne, hvis der i løbet af samtalen opstår bekymring for dine eventuelle børn.

I forbindelse med henvisning til interne rådgivningstilbud hos fx en socialrådgiver, til vores rådgivningscenter samt ved afvisning på indlogering, opbevarer Danners Åbne Rådgivning den rådsøgendes navn, telefonnummer og eventuelt notat om henvendelsen i op til et år. Telefonnumrene og henvendelsens karakter slettes for det samlede kalenderår systematisk i forbindelse med årsskiftet. 
Læs mere om, hvordan vi passer på dine oplysninger her.


Kan jeg være anonym? Sådan gør du

Læs dette grundigt, hvis du ønsker at være anonym.

Dit telefonnummer er synligt på den telefon, du ringer til. Du kan dog selv skjule dit nummer permanent, eller hver gang du ringer til os (se nedenstående vejledning). Du skal være opmærksom på, at vi ikke underretter på baggrund af et synligt telefonnummer. Vi underretter kun, hvis der i løbet af samtalen opstår særlig bekymring for dine eventuelle børn, OG du selv deler oplysninger om din identitet. 

Sådan skjuler du dit nummer ved et enkelt opkald

Mobil: tast #31# foran telefonnummeret

Fast telefon: tast *31* foran telefonnummret

Sådan skjuler du dit nummer permanent

Iphone: Gå i 'Indstillinger' - tryk på 'Telefon' - tryk på 'Vis nummer'

Android: Gå i 'Indstillinger' - tryk på 'Opkald' - tryk på 'Yderligere indstillinger' - tryk på 'Opkalds-ID' - tryk på 'Vis nummer' - tryk 'Skjul mit nummer'

Hvis du ikke oplyser dit navn eller giver os informationer, der kan spores til dig, så kan du være anonym

Du kan også slette dine digitale spor via DR's guide her.


Do you need help and guidance?

Danner's telephone is open at all hours in Danish and English. We offer help and guidance concerning violence in close relationships to both survivors of violence, relatives and professionals – we are ready to help you!
Call us on +45 33 33 00 47 for guidance

Or you can send us an email in any language you prefere, and we will answer you back in the same language: sigdettilnogen@danner.dk 

If you are in danger, call 112 for the emergency center!
For more information in English about Danner's service and Seeking help, please press here

Har du fået rådgivning i Danner for nyligt?

Brug 2 min. på et spørgeskema og vær med til at sikre kvaliteten. Spørgeskemaet handler om din oplevelse af den samtale, du har haft i Danners rådgivning (f.eks. via chat, telefon eller ved fremmøde).

Det er frivilligt, du er anonym og dine svar bliver brugt til at sikre kvaliteten i Danners rådgivning. Gå til spørgeskemaet her


De fleste parforhold begynder med en stormende forelskelse. Desværre udvikler nogle parforhold sig usundt, fordi den ene i forholdet tager magt over den anden. Er du udsat for vold, eller i tvivl om du er? Læs om typiske tegn og få eksempler på vold her.
I Sig det til nogen kan du få specialiseret rådgivning, hvis har levet i et voldeligt forhold. Du lærer at forstå volden og dens konsekvenser, og du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre.
På Danners krisecenter er du og dine eventuelle børn i sikkerhed, og her får I hjælp og støtte til at bearbejde traumerne og finde vejen ud af volden. I Danmark udsættes 38.000 kvinder hvert år for vold – 1800 af dem har brug for plads på et krisecenter.