Ring for hjælp og råd

  • Ring for hjælp og råd

 

 

Har du brug for hjælp og råd? 

Ring på 33 33 00 47


Vi kan hjælpe og rådgive dig om problemstillinger i forbindelse med fysiskpsykisk, seksualiseret, økonomisk eller andre former for vold i nære relationer.

Vi sidder klar og kan blandt andet:

Vores landsdækkende telefonrådgivning har åbent hele døgnet – både for dig, der er udsat for vold i nære relationer, dig, der har en mistanke om, at en du kender, er udsat for vold og for dig, der er pårørende.

Har du som fagprofessionel kontakt med voldsudsatte kvinder og børn gennem din ansættelse i en kommune, på et krisecenter eller andet, er du også velkommen til at kontakte os for spørgsmål.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at vores telefon er en rådgivningstelefon; er du i akut fysisk fare, skal du ringe til Alarmcentralen på 112!

Når du ringer til os, er det en af vores grundigt oplærte frivillige rådgivere, der tager telefonen. Du møder en venlig, omsorgsfuld og kompetent person, og sammen afklarer I, med udgangspunkt i din situation, hvordan du bedst muligt hjælpes videre. 


Fortrolighed, underretning og anonymitet

Danner har tavshedspligt og samtalen er fortrolig, det vil sige at vi ikke deler informationerne uden for Danner.

Vi har underretningspligt. Hvis vi kender din identitet - enten fordi du selv oplyser den, eller vi kan se, hvilket telefonnummer du ringer fra - så har vi pligt til at underette myndighederne, hvis der i løbet af samtalen opstår bekymring for dine eventuelle børn.

I forbindelse med eventuel bookning af rådgivningssamtale gemmer vi dit telefonnummer efter gældende regler.


Kan jeg være anonym? Sådan gør du

Læs dette grundigt, hvis du ønsker at være anonym.

Dit telefonnummer er synligt på den telefon, du ringer til. Du kan dog selv skjule dit nummer permanent, eller hver gang du ringer til os. Det skal du gøre, inden du taler med os. Hvis vi kan genkende dig fra et tidligere opkald, hvor dit nummer var synligt, har vi pligt til at underrette myndighederne, hvis der er bekymring for dit barn i forbindelse med vold. 

Sådan skjuler du dit nummer ved et enkelt opkald

Mobil: tast #31# foran telefonnummeret

Fast telefon: tast *31* foran telefonnummret

Sådan skjuler du dit nummer permanent

Iphone: Gå i 'Indstillinger' - tryk på 'Telefon' - tryk på 'Vis nummer'

Android: Gå i 'Indstillinger' - tryk på 'Opkald' - tryk på 'Yderligere indstillinger' - tryk på 'Opkalds-ID' - tryk på 'Vis nummer' - tryk 'Skjul mit nummer'

Hvis du ikke oplyser dit navn eller giver os informationer, der kan spores til dig, så kan du være anonym

Du kan også slette dine digitale spor via DR's guide her.


Do you need help and guidance?

Danner's telephone is open at all hours in Danish and English. We offer help and guidance concerning violence in close relationships to both survivors of violence, relatives and professionals – we are ready to help you!
Call us on +45 33 33 00 47 for guidance

Or you can send us an email in any language you prefere, and we will answer you back in the same language: sigdettilnogen@danner.dk 

If you are in danger, call 112 for the emergency center!
For more information in English about Danner's service and Seeking help, please press here


De fleste parforhold begynder med en stormende forelskelse. Desværre udvikler nogle parforhold sig usundt, fordi den ene i forholdet tager magt over den anden. Er du udsat for vold, eller i tvivl om du er? Læs om typiske tegn og få eksempler på vold her.
I Sig det til nogen kan du få specialiseret rådgivning, hvis har levet i et voldeligt forhold. Du lærer at forstå volden og dens konsekvenser, og du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre.
På Danners krisecenter er du og dine eventuelle børn i sikkerhed, og her får I hjælp og støtte til at bearbejde traumerne og finde vejen ud af volden. I Danmark udsættes 38.000 kvinder hvert år for vold – 1800 af dem har brug for plads på et krisecenter.