Gratis rådgivningsforløb

 

Sig det til nogen - Gratis rådgivning til en vej ud af vold

Vold og kontrol i nære relationer har mange udtryk. Derfor er en god idé at spørge fagfolk til råds! Sig det til nogen er et samarbejde mellem Danner, Randers Krisecenter, Ringsted Krisecenter, Kolding Krisecenter og Holstebro Krisecenter. I Sig det til nogen kan du få specialiseret rådgivning, hvis har levet i et voldeligt forhold. Du lærer at forstå volden og dens konsekvenser for dig. Du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre.


Træf beslutninger på et solidt grundlag

Når du som kvinde henvender dig til Sig det til nogen, vil du først få en afklarende samtale, hvor du sammen med en socialrådgiver afgør, om Sig det til nogen er det rigtige tilbud til dig. De socialfaglige rådgivere i Sig det til nogen har flere års erfaring og stor forståelse for din vanskelige situation. Du vil få støtte, rådgivning og redskaber, så du bliver i stand til at træffe beslutninger på et solidt grundlag.

Sig det til nogen 

Lyder det som noget for dig? 

Lyder det som noget for dig? Læs mere om Sig det til nogen eller ring eller send en mail til det sted, der ligger tættest på dig for at høre nærmere.

Storkøbenhavn
Tlf.: 33 33 00 47 (Du ringer til Danners døgnåbne rådgivning. Oplys derfor gerne, at du ringer vedrørende Sig det til nogen)
Mail: sigdettilnogen@danner.dk

Ringsted
Tlf.: 51 72 11 27
Mail: ps@ringsted-krisecenter.dk         

Randers
Tlf.: 33 99 58 37 / 23 99 58 35
Mail: sig-det-til-nogen@randers.dk

Kolding
Tlf.: 75 53 17 81
Mail: sigdettilnogen@koldingkrisecenter.dk

Holstebro
Tlf.: 22 78 45 68
Mail: sdtn@holstebro.dk


Rådgivningsforløb for kvinder, der lever med vold

  • Føler du dig utryg i dit parforhold? 
  • Bestemmer han, hvem du ses med? 
  • Oplever du, han vil kontrollere dig, selvom jeres forhold er slut? 

Et rådgivningsforløb for kvinder, der lever med vold, består som udgangspunkt af fem samtaler. Den første samtale, som varer i to timer, og den sidste samtale, som varer i en time, foregår altid ved fysisk fremmøde i ét hyggeligt, trygt og anonymt lokale i enten København, Ringsted, Randers, Kolding eller Holstebro. De resterende samtaler varer en time og foregår enten ved fysisk fremmøde eller via telefonen/Skype – alt efter, hvad der passer dig og din situation bedst. 

Til første samtale vil du møde din rådgiver. Sammen skaber I overblik over din situation for  derefter at finde ud af, hvor I skal lægge fokus, hvilke mål du skal sætte, og hvordan du når dem. I de resterende samtaler vil du og din rådgiver arbejde med dine målsætninger.  

Sig det til nogen tilbyder også gruppeforløb. I gruppeforløbene deltager andre kvinder, der har levet med vold og to socialfaglige medarbejdere. 


Rådgivningsforløb for pårørende til kvinder, der lever med vold

Er du pårørende til en kvinde, du er bekymret for?
Har du mistanke om, at der er vold i forholdet? 
Kan du ikke få hende i tale? 
Hvis du er pårørende til en kvinde, der lever med vold, og du er i tvivl om, hvordan du bedst muligt kan hjælpe, kan du få et rådgivningsforløb.  Samtalerne foregår enten via fysisk fremmøde i i København, Ringsted, Randers, Kolding eller Holstebro eller via telefonen/Skype. En kombination er også en mulighed, hvis det passer dig bedst.

I København og Randers tilbyder vi også gruppeforløb for pårørende - læse mere her

SIG DET TIL NOGEN - KORT FORTALT  

Sig det til nogen er et gratis ambulant rådgivningstilbud til voldsudsatte kvinder og deres pårørende, der blev etableret i 2018 af Danner, Randers Krisecenter og Ringsted Krisecenter. I 2020 udvidede vi indsatsen til Holstebro Krisecenter, Kolding Krisecenter og Kvindehjemmet. Fra 2022 kom SDTN delvist på Finansloven. Der er derfor behov for fortsat finansiering, så vi kan sikre, at SDTN også fortsat er et landsdækkende tilbud.   

SDTN består af seks faglige kerneelementer, fire indsatser og tre faglige værktøjer.  Alle partnere i SDTN forpligter sig til at følge Sig det til nogens metodehåndbog, hvilket blandt anden betyder at følge elementer, komponenter og faglige værktøjer og løbende dokumentere indsatsens virkning.

 


I Sig det til nogen kan du få specialiseret rådgivning, hvis har levet i et voldeligt forhold. Du lærer at forstå volden og dens konsekvenser for dig. Du får redskaber til bedst muligt at lægge volden bag dig og komme videre.
I Danner deler vi gerne vores viden og erfaring. Alt er bedre end ingenting, hvis du er pårørende til en, der bliver udsat for vold. Her kan du læse en række gode råd til, hvordan du kan hjælpe bedst muligt.
De fleste parforhold begynder med en stormende forelskelse. Desværre udvikler nogle parforhold sig usundt, fordi den ene i forholdet tager magt over den anden. Er du udsat for vold, eller i tvivl om du er? Læs om typiske tegn og få eksempler på vold her.