Materiel vold

Hvad er materiel vold?

Materiel vold er, når en person bevidst ødelægger en anden persons ejendele eller nægter personen adgang til dem. Fordi handlingerne virker skræmmende eller krænkende, påvirker de den udsatte til at gøre noget mod sin vilje eller ophøre at gøre noget, personen gerne vil. 

Begrebet materiel vold dækker over alt fra tøj eller fotos, der bliver revet i stykker, computere, der bliver smadret. ting der bliver kastet med, ejendele af affektionsværdi, der bliver ødelagt, til hvis en person tvinger en anden til at forlade sit hjem uden, eller forhindrer adgang til, personlige ejendele. Det kan eksempelvis være adgang til personens bil. 

Det karakteristiske ved materiel vold er, at det oftest er den udsattes ting, og sjældent voldsudøvernes egne, eller et pars fælles ejendele, der bliver ødelagt.  


Materiel vold sker ofte i kombination med andre voldsformer

Der findes mange former for vold. Volden kan være psykisk, fysisk, seksuel og økonomisk. Materiel vold i nære relationer sker ofte i kombination med en eller flere af de andre former for vold. 


Er du udsat for materiel vold i en nær relation? 

Er du, eller er du i tvivl, om du er, udsat for materiel vold i en nær relation? Måske tænker du, at det ikke er vold, når det går ud over dine ting og ikke dig. Men når det sker i en nær relation, sker det for at skræmme eller krænke dig. Derfor er det vold. Ring til os for hjælp og råd


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt