Økonomisk vold

Hvad er økonomisk vold?

Økonomisk vold er, når en person udnytter en anden person økonomisk eller fratager en anden persons økonomiske frihed. 

Begrebet økonomisk vold dækker over alt fra overvågning og kontrol af økonomi, det at nægte andre adgang til at tjene egne penge eller tvinge en person til at aflevere sine tjente penge. Økonomisk vold er også at tvinge en person til at bede om penge eller tvinge en person til at underskrive lån eller på anden vis blive gældsat. 


Økonomisk vold sker ofte i kombination med andre voldsformer

Der findes mange former for vold. Volden kan være psykisk, fysisk, seksualiseretmateriel eller andre former for vold. Økonomisk vold i nære relationer sker ofte i kombination med en eller flere af de andre former for vold. 


Er du udsat økonomisk vold i en nær relation? 

Er du, eller er du i tvivl, om du er, udsat for økonomisk vold i en nær relation? Ring til os for hjælp og råd


I Danner vil vi gøre op med den traditionelle forståelse af vold i nære relationer. Vold kan tage mange former og er et kontrollerende adfærdsmønster, der bruges til at undertrykke kvinder.
Læs om den teoretiske viden om vold, Danner videnscenter og krisecenter i metode og praksis tager udgangspunkt.
Hver 6. barn og ung i Danmark været udsat for fysisk vold og hver 12. barn og ung har været udsat for psykisk vold fra en eller begge forældre.

Brug for hjælp og råd?
Ring: 33 33 00 47

Det sker i Danner

30. juli 2019
Hver måned inviterer foredragsgruppen til inspirerende foredrag om Danner, vores historie og arbejde for kvinder og børn.