Skoleklasser og studerende


Til dig, der skriver opgave

I Danner modtager vi mange henvendelser fra skoleklasser og studerende, der skriver opgaver om vold. Vi har desværre ikke mulighed for at besvare alle de henvendelser, vi får. I stedet anbefaler vi, at du udforsker vores hjemmeside. Her er nogle tips til, hvor du kan finde relevant information til din opgaveskrivning. 


Udforsk Danners hjemmeside, fx denne her: Er du udsat for vold?

Det allerførste, du skal gøre, er at sætte dig grundigt ind i, hvad vold i nære relationer er

Danner har en høj faglighed omkring vold mod kvinder og børn og kønsbaseret vold. En del af volden kan kun stoppes, hvis vi som samfund tager et større ansvar på os og gør op med de gammeldags og mandsdominerede normer, som florerer mange steder. Derfor har Danner en række løsningsforslag, hvad der kan være med til at stoppe vold på det individuelle, relationelle, institutionelle og strukturelle niveau.

Søg inspiration og få et godt indblik i, hvad vi arbejder med, og hvad vi sætter på dagsordenen ved at læse vores nyheder og debat her.


Udforsk andre relavante hjemmesider

Danner har mange samarbejdspartnere, som også beskæftiger sig med vold i nære relationer:

Lev Uden Vold
Dansk Kvindesamfund
LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre
Socialstyrelsen
Mødrehjælpen
Dialog mod vold

 

Handler din opgave om en anden form for vold end vold i nære relationer? 

I Danner har vi specialviden om vold i nære relationer. Vi har særlig fokus på vold mod kvinder og børn, og de udfordringer og problemstillinger, som volden tager med sig. Skriver du om andre former for vold, fx voldtægt eller vold i bylivet, kan du i stedet prøve at kontakte en af disse organisationer: 

Center for voldtægtsofre
Det Kriminalpræventive råd
Børns Vilkår
Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
Sundhedsstyrelsen


I Danner vil vi gøre op med den traditionelle forståelse af vold i nære relationer. Vold kan tage mange former. Fælles for alle former er et kontrollerende adfærdsmønster, der bruges til at undertrykke kvinder. Læs mere om vold mod kvinder her!
Den teoretiske viden om vold i nære relationer i Danner udspringer af en kombination af af praksiserfaringer vores fra arbejdet med voldsudsatte samt egne og andres sociologiske studier, der afdækker mønstre, som er kendetegnene for voldelige forhold.
Gennem research og dokumentation arbejder vi nationalt og internationalt for at skabe viden om vold mod kvinder og børn; en viden, vi bruger til at skabe offentlig og politisk opmærksomhed om behovet for at skabe forandringer.