Livet efter volden - Sanne Gottlieb

Sanne Gottlieb, forfatter, musiker, radiovært og ambassadør for Sig Det Til Nogen. Som ung levede Sanne i et voldeligt forhold i to år og modtog hjælp fra Danner. I dag er hun mor til tre børn.


Det værste var, han fik mig til at tro, jeg fortjente at blive behandlet på den måde

Jeg var i starten af 20’erne, da jeg mødte min kæreste. Jeg så mig selv som stærk. Da han begyndte at slå mig i jalousi, slog jeg igen indtil en dag, hvor jeg gav ham en knytnæve på næsen så blodet sprøjtede. Fra den dag var det kun min kæreste, der slog, og det ændrede magtbalancen. Han udviklede et mønster. Hvis han var uenig med mig i noget, jeg sagde, slog han mig. Han slog mig aldrig i ansigtet, så det kunne ses. Jeg fik en lussing eller jeg blev slået i baghovedet. Eller han skubbede og sparkede mig, så jeg faldt om på gulvet, så han kunne sætte sig overskrævs på mig og slå mig. Jeg kunne gå rundt med et øre der var revnet bagpå eller en bule i baghovedet, men ingen kunne se noget. Det værste var, at han fik mig til at tro, at jeg fortjente at blive behandlet på den måde. At det på en eller anden måde var min egen skyld, at jeg blev slået, når nu jeg var så grænseoverskridende og provokerende. Men vold kan aldrig retfærdiggøres.


Kærlighed forsvinder ikke med vold

Jeg skammede mig så meget, at jeg ikke sagde noget til nogen. Og ingen opdagede noget. Sagen er, at den kærlighed, der har været, ikke forsvinder den første gang, man bliver slået. Man får knust sit hjerte og sin værdighed, men den kærlighed, der var der inden, forsvinder ikke bare. Det er følelserne, der skal smadres. Så går man. Jeg kom dertil, at jeg tænkte, at hvis ikke jeg gik, så ville han ende med at slå mig ihjel. Men selv da jeg var gået, fortsatte han i nogle måneder. Nu blot med verbale ondskabsfuldheder på min telefon. 

Vi skal kunne tage fat i hinanden og reagere og turde blande os i andres parforhold.

Livet efter volden - en fotovandring

Fotovandringen - Livet efter volden -, med 15 kendte og anonyme kvinder, blev vist for offentligheden på Kulturnatten 2019 og hænger nu på Danners vægge som inspiration til beboere og brugere af huset. 

Sanne Gottliebs historie og billede er bragt i samarbejde med Femina. Billede af Marie Hald og tekst af journalist Susanne Cordes. 


Jeg har det stadig sådan i dag, at jeg lukker ned mentalt, hvis nogen råber af mig. Jeg bliver nervøs, og jeg går ind i en glasklokke. Mit hjerte hamrer. Jeg kan hverken høre eller tænke klart. Men det betyder også, at jeg i dag blander mig, hvis jeg oplever, at andre har konflikter, for at stoppe dem. Jeg vil ikke være kvinden, der er blevet slået, og som lever i en stille skam. Vi skal kunne tage fat i hinanden og reagere og turde blande os i andres parforhold. Jeg har heldigvis ikke siden haft en kæreste, der har slået mig.


Gå til oversigten over de 14 kendte og anonyme kvinder, som har været udsat for vold og som har tilknytning til Danner. Læs deres personlige fortællinger, og se billederne af dem her. Billederne hænger også som permanent udstilling hos Danner.
Hvert år udsættes cirka 38.000 kvinder for fysisk vold fra deres partner. For psykisk vold er tallet det dobbelte. Fysisk vold giver ar på huden, mens psykisk vold giver ar på selvværdet og selvtilliden! Læs om, og få eksempler på, psykisk vold her.
De fleste parforhold begynder med en stormende forelskelse. Desværre udvikler nogle parforhold sig usundt, fordi den ene i forholdet tager magt over den anden. Er du udsat for vold, eller i tvivl om du er? Læs om typiske tegn og få eksempler på vold her.