Tunesien

Tunesien – fælles stemme mod vold

Danner arbejder for at sikre kvinders rettigheder i Tunesien. Siden 2014 har vi arbejdet med at skabe netværk mellem tunesiske kvinderettighedsorganisationer med det formål, at de i højere grad taler med én fælles stemme og dermed står stærkere i den offentlige debat for at bryde tabuet om vold. Den fælles stemme er også altafgørende over for de statslige myndigheder, som er forpligtede til at hjælpe voldsudsatte kvinder. 

Vi støtter blandt andre kvindeorganisationen, AFTURD, som har en stor aktie i vedtagelsen af en omfattende lovpakke i juli 2017, som sikrer voldsudsatte kvinder og børn en lang række nyvundne rettigheder. 


Viden og erfaring deles og formidles

Danners samarbejdspartner, AFTURD, er en af de ældste tunesiske kvinderettighedsorganisationer, som siden 1980erne har støttet og rådgivet tunisiske kvinder og børn, der er udsat for vold. AFTURD har siden 2016 drevet det første statsstøttede krisecenter i Tunesien, Tamkin, som betyder empowerment. Den vigtige viden og erfaring, de har opnået i årenes løb, giver de nu videre til andre krisecentre. På baggrund af vores erfaringer samlet fra vores regionale MENA træningsprogram, hjælper vi med at overføre denne viden. 

 

LÆS MERE: Undervisning i MENA-regionen
 

Samarbejdspartnere og netværk:

 

For yderligere information kontakt venligst Danner repræsentant, Meriem Ben Lamine, på mbl@danner.dk.  

Projektet er finansieret af Dansk-Arabisk partnerskabsprogram (DAPP) under Udenrigsministeriet. 
Danner samarbejder med Kvinderådet, KVINFO.


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt