Tunesien

Tunesien – styrket netværk

Siden 2014 har Danner arbejdet for at styrke samarbejdet mellem kvinderettighedsorganisationer i Tunesien- Samarbejdet på tværs af organisationer i Tunesien styrkes gennem aktiviteter, som konferencer og workshops. Dette sikrer at kvindeorganisationerne i højere grad taler med én fælles stemme og dermed står stærkere i den offentlige debat for at bryde tabuet om vold, men også over for de statslige myndigheder, som er forpligtede til at hjælpe voldsudsatte kvinder. Ligeledes oprustes samarbejdet mellem civilsamfund og stat, så de statslige institutioner holdes ansvarlige i deres forpligtelse til at sikre kvinders ret til et liv fri for vold.

Vi støtter blandt andet to af de ældste tunesiske kvinderettighedsorganisationer, ATFD og AFTURD som siden 1980’erne har ydet støtte og rådgivning til voldsudsatte kvinder og børn. Både ATFD og AFTURD har en stor aktie i vedtagelsen af en omfattende lovpakke i juli 2017, som sikrer voldsudsatte kvinder og børn en lang række ny vundne rettigheder.

LÆS MERE: Tunesisk lov skal stoppe mænds vold mod kvinder

Sammen med ATFD sætter vi særligt fokus på migrantkvinders rettigheder og muligheder i Tunesien bl.a ved at afdække og identificere omfanget af vold og voldstyper begået mod migrantkvinder. Derudover   trænes socialarbejdere i deres arbejde, om de særlige forhold der er gældende for migrantkvinder, således at de kan yde specialiseret rådgivning.

AFTURD driver siden 2016 det første statsstøttede krisecenter i Tunesien og har derfor vigtig viden og erfaring, som de nu giver videre til de foreløbig fire nye krisecentre, der ligeledes er åbnet inden for kort tid. Danner bidrager til videns overførslen med erfaringer fra vores MENA træningsprogram.

LÆS MERE: Undervisning i MENA-regionen

Danner samarbejder med Kvinderådet, Kvinfo, LGBT Danmark samt Sex og Samfund, og projektet løber frem til udgangen af 2021.

Projektet er finansieret af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) under Udenrigsministeriet. 

Øvrige samarbejdspartnere:

 


Skriv under og gør den livsfarlige psykiske vold strafbar

Følg os på Facebook

Modtag nyhedsbrev

Sig ja til ca. fire årlige mails om nyt fra Danners arbejde for at stoppe vold mod kvinder og børn.