Tunesien

Tunesien – fælles stemme mod vold

Siden 2014 har Danner styrket samarbejdet mellem kvinderettighedsorganisationer i Tunesien, bl.a. ved konferencer og workshops. Dette sikrer, at kvindeorganisationerne i højere grad taler med én fælles stemme og dermed står stærkere i den offentlige debat for at bryde tabuet om vold. Den fælles stemme er også altovergørende over for de statslige myndigheder, som er forpligtede til at hjælpe voldsudsatte kvinder. Samarbejdet mellem civilsamfund og stat oprustet også, så de statslige institutioner holdes ansvarlige i deres forpligtelse til at sikre kvinders ret til et liv uden vold.

Danner støtter blandt andet to af de ældste tunesiske kvinderettighedsorganisationer, ATFD og AFTURD, som siden 1980’erne har ydet støtte og rådgivning til voldsudsatte kvinder og børn i Tunesien. Begge organisationer har en stor aktie i vedtagelsen af en omfattende lovpakke i juli 2017, som sikrer voldsudsatte kvinder og børn en lang række nyvundne rettigheder.

LÆS MERE: Tunesisk lov skal stoppe mænds vold mod kvinder

Sammen med ATFD sætter vi særligt fokus på migrantkvinders rettigheder og muligheder i Tunesien bl.a ved at afdække og identificere omfanget af vold og voldstyper begået mod migrantkvinder. Derudover trænes socialarbejdere i de særlige forhold, der er gældende for migrantkvinder. Træningen giver mulighed for at yde migrantkvinderne en specialiseret rådgivning.

AFTURD har siden 2016 drevet det første statsstøttede krisecenter i Tunesien. Den vigtige viden og erfaring, som de har opnået, giver de nu videre til de foreløbig fire nye krisecentre, der er åbnet inden for kort tid. Danner hjælper bl.a. med til at denne viden overføres. Det gør vi udfra de erfaringer vi har fra vores MENA træningsprogram.

LÆS MERE: Undervisning i MENA-regionen

Danner samarbejder med Kvinderådet, Kvinfo, LGBT Danmark samt Sex og Samfund. Projektet løber frem til udgangen af 2021.

Projektet er finansieret af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) under Udenrigsministeriet. 

Øvrige samarbejdspartnere:

 


Vi kan ikke gøre det alene - din hjælp betyder alt