Tunesien


Tunesien – fælles stemme mod vold

Danner arbejder for at sikre kvinders rettigheder i Tunesien. Siden 2014 har vi arbejdet med at skabe netværk mellem tunesiske kvinderettighedsorganisationer med det formål, at de i højere grad taler med én fælles stemme og dermed står stærkere i den offentlige debat for at bryde tabuet om vold. Den fælles stemme er også altafgørende over for de statslige myndigheder, som er forpligtede til at hjælpe voldsudsatte kvinder. 

Vi støtter blandt andre kvindeorganisationen, AFTURD, som har en stor aktie i vedtagelsen af en omfattende lovpakke i juli 2017, som sikrer voldsudsatte kvinder og børn en lang række nyvundne rettigheder. 


Viden og erfaring deles og formidles

Danners samarbejdspartner, AFTURD, er en af de ældste tunesiske kvinderettighedsorganisationer, som siden 1980erne har støttet og rådgivet tunisiske kvinder og børn, der er udsat for vold. AFTURD har siden 2016 drevet det første statsstøttede krisecenter i Tunesien, Tamkin, som betyder empowerment. Den vigtige viden og erfaring, de har opnået i årenes løb, giver de nu videre til andre krisecentre. På baggrund af vores erfaringer samlet i vores træningsmanual, hjælper vi med at overføre denne viden.
 

Samarbejdspartnere og netværk:

 

For yderligere information kontakt venligst Danner repræsentant, Meriem Ben Lamine, på mbl@danner.dk.

Projektet er finansieret af Dansk-Arabisk partnerskabsprogram (DAPP) under Udenrigsministeriet. 
Danner samarbejder med Kvinderådet, KVINFO.


Kvinderne Shérifa Mejri og Dorra Mahfoudh fra Tunesien tør gå imod patriarkatet og tale andre kvinders sag. De drømmer om et samfund fri for vold og med mere ligeværd mellem kønnene.
Med Danners mellemkomst går en række af landets førende kvindeorganisationer nu sammen i et netværk for systematisere, indsamle og publicere data om den vold, som kvinder udsættes for.
Yosra Bouslah meldte sig under fanerne hos rettighedsorganisationen AFC – det er den største sejr i hendes liv. Og det har ændret både hendes selvtillid og personlighed.

Brug for hjælp og råd?
Ring: 33 33 00 47
Chat med os

Det sker i Danner

26. oktober 2021
Vil du vide mere om Danners arbejde og spændende historie? Nu kan du igen komme til foredrag og rundvisning i Dannerhuset - Klik her for at se, hvordan du tilmelder dig!